Share
A apărut primul număr din 2024 al revistei Nord Literar

A apărut primul număr din 2024 al revistei Nord Literar

A apărut numărul 248 al Revistei de Cultură ”Nord Literar”, primul din acest an.

„Un splendid eseu despre feminitate, scris cu luciditate și cu umor, ne propune Irina Petraș,afirmând: <Războiul sexelor, în care armele de luptă sunt prejudecățile, iar tradiția e invocată ori de câte ori se cer revizuiri care să nu schimbe nimic, își socate capul unde te aștepți mai puțin>”, transmite managerul revistei, Dana Buzura, într-un comunicat remis presei.

Mai putem găsi în revistă detalii biografice semnificative despre Laurențiu Ulici, urmare a întâlnirilor pe care le-a avut de-a lungul timpului cu Ion Papuc.

„Profesorul Gheorghe Glodeanu îi dedică un material aniversar la împlinirea a 90 de ani, lui Nicolae Breban, <unul dintre cei mai străluciți reprezentanți ai romanului românesc>. Despre poezia care <nu doar exprimă, ci creează Frumusețea> scrie Florian Copcea, analizând critic volumul <Casa scărilor> al poetului Ioan Pop”, mai arată aceeași sursă.

Mai putem citi o prezentare a romanului „Contele de Chanteleine”, de Jules Verne, prezentară realziată de Daniela Sitar-Tăut, cea care a realizat și traducerea din franceză a romanului.

Pagina „Orfeu” este dedicată „Proemelor” lui Varujan Vosganian, precum și parodiei lui Lucian Perța.

În concluzie, o revistă pe care pasionații de cultură nu o pot rata.

Ilustrațiile sunt semnate de artistul plastic Nicolae Suciu.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu