Share
Spiritul maramureșean văzut prin ochii unui fotograf italian

Spiritul maramureșean văzut prin ochii unui fotograf italian

Vineri, 14 decembrie, ora 19.00, la  Podul Viilor 9 din Baia Mare are loc deschiderea expoziției de fotografie „La mia Romania – Maramureș Spirit”, a fotografului italian Stefano Celia   (35 de de ani, se împarte între Italia și Baia Mare)

„La mia Romania – Maramureș Spirit este o călătorie în inima României, a tradițiilor, a chipurilor, a frumuseților și a adevărurilor sale. Acest parcurs se naște din nevoia personală de cercetare a autenticității, de a da valoare tuturor gesturilor mici care fac o ființă umană… mare: de la un simplu zâmbet, la o grimasă de durere, de la oboseală până la plăcerea de a împărtăși un apus, un peisaj. Firul comun este iubirea, este sufletul, pasiunea pentru ceea ce faci.
Am redescoperit în această cultură sensul unui zâmbet, care mi-a permis să mă ”opresc” și să mă bucur de acele mici simple gesturi care în viața cotidiană se uită, noi fiind mereu prea prinși în alergarea de a căuta ceva. Nimic nu e imposibil și nu e niciodată prea târziu…”  – spune Stefano Celia.

Expoziția  organizată de Asociația Culori Unite Baia Mare  va putea fi vizitată zilnic, până în 6 ianuarie 2019.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu