Share
Tânăra artistă Diana Topan a lansat un nou videoclip; „Pe lângă folclor cochetez și cu muzica ușoară și jazz, acestea fiind încă o pasiune de-a mea”

Tânăra artistă Diana Topan a lansat un nou videoclip; „Pe lângă folclor cochetez și cu muzica ușoară și jazz, acestea fiind încă o pasiune de-a mea”

Diana Topan este o tânără băimăreancă foarte talentată. Este cunoscută ca interpretă de folclor, însă zilele trecute a pregătit o frumoasă surpriză muzicală pentru urmăritorii săi.

A lansat coverul melodiei „Cât îi cerul plin de stele” în varianta jazz. „Când folclorul și jazz-ul se îmbină, nu pot ieși decât lucruri extraordinare”, precizează tânăra artistă.

În cele ce urmează vă invităm să o cunoașteți mai bine.

„Am 20 de ani și sunt studentă în anul 2 la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, specializarea Muzicologie. Sunt membră a Ansamblului “Icoane” din cadrul Academiei, sub îndrumarea prof. univ. Ioan Bocșa. De asemenea, sunt solist colaborator cu Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” din Baia Mare, director Iuliana Maria Dragoș.

Talentul muzical îl moștenesc de la tatăl meu, el fiind solist în tinerețe.

M-am apucat de muzică la vârsta de 11 ani, când m-am înscris la Școala Populară de Arte “Liviu Borlan” din Baia Mare unde am studiat canto alături de Diana Cârlig, urmând peste 4 ani să studiez muzica la Colegiul de Arte din Baia Mare, studiind alături de prof. Bob Mihaela”, declară Diana Topan.

A obținut multe premii de-a lungul timpului, acestea fiind o confirmare a talentului său.

„De-a lungul timpului, am participat la multe festivaluri și concursuri de folclor, însă cele mai importante premii sunt: Trofeul festivalului “Ion Petreuș” Baia Mare, Trofeul festivalului “Viorel Costin” Sighetu Marmației, Premiul al II-lea al festivalului “Mariana Drăghicescu” Timișoara, Premiul al II-lea al festivalului “Dumitru Fărcaș Cluj-Napoca, cel mai recent fiind premiul al III-lea al festivalului internațional de muzică “Nouvelles Étoiles” Paris, secțiunea folclor.

De când eram mică, în familia mea se asculta foarte multă muzică, predominant fiind folclor, de care am prins foarte mult drag. Dar, pe lângă folclor cochetez și cu muzica ușoară și jazz, acestea fiind încă o pasiune de-a mea. Pe partea de muzică ușoară am mai lansat o melodie, în anul 2021 alături de prof. Călin Ionce și am participat la spectacole organizate de Teatrul Municipal din Baia Mare, secția “Revistă”. În curând, voi lansa câteva proiecte legate de folclor, câteva melodii noi”, mărturisește băimăreanca.

Muzica se regăsește, bineînțeles, în planurile sale de viitor.

„Pe viitor, îmi doresc să îmi termin studiile din cadrul Academiei de Muzică și să lucrez la cariera de artist, abordând de asemenea mai multe genuri muzicale. Bineînțeles, folclorul va fi cel principal în cariera mea”, spune Diana.

O felicităm și îi dorim o carieră strălucită! Mai jos puteți urmări noul videoclip.

Lavinia-Codruța HERMAN

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu