Share
Cursuri de antreprenoriat destinate liceenilor din Maramureș

Cursuri de antreprenoriat destinate liceenilor din Maramureș

Federația YMCA Romania și Asociația Întreprinzătorilor din Maramureș invită tinerii din județul Maramureș să se înscrie la Junior Entrepreneur Academy.

Acesta este un program destinat elevilor de liceu care doresc să își dezvolte competențele antreprenoriale, să ia pulsul mediului de afaceri din regiune și să creioneze inițiative cu îndrumarea antreprenorilor de succes ai județului.

Prin Junior Entrepreneur Academy organizatorii își propun să aducă învățarea experiențială mai aproape de tineri, permițându-le să își dezvolte competențele antreprenoriale într-un mediu deschis și captivant. Programul intenționează să fie o platformă de lansare pentru elevii de liceu pasionați de antreprenoriat, atât prin cursuri teoretice cât și prin experiențe practice prin care să intre în contact cu mediul de afaceri și cu oameni de afaceri de succes.

Pe parcursul programului, participanții vor avea oportunitatea să afle mai multe despre cum se pun bazele unei afaceri și despre rolul esențial al antreprenoriatului în dezvoltarea comunității, dar și să ia parte la un program de Job Shadow în care vor putea vedea din interior cum funcționează unele dintre cele mai emblematice business-uri ale județului Maramureș. De asemenea, aceștia își vor elabora propriile planuri de afaceri pe care le vor prezenta antreprenorilor, concurând pentru atragerea acestora spre proiectul lor. Cele mai bune proiecte vor beneficia de Business Mentors și Business Angels, antreprenori care vor ghida și susține continuarea planurilor de afaceri după terminarea Junior Entrepreneur Academy, mai arată reprezentanții YMCA România.

Junior Entrepreneur Academy incorporează abordări specifice învățării formale si non-formale precum și lucrul cu tinerii– specifice ariei de competență a YMCA. În acest sens, ne propunem organizarea a două serii de curs: seria I – martie-mai 2024, seria II- octombrie-decembrie 2024.
Înscrierile pentru prima serie (martie- mai) vor începe din data de 15 februarie 2024, iar seria II și în luna septembrie 2024. Aceste serii vor fi împărțite în două categorii de vârstă, în funcție de clasa în care sunt cursanții: clasele a IX-a și a X-a (25 cursanți), clasa a XI-a (15 cursanți).
Locația de desfășurare a cursurilor va fi YMCA Hub, spațiul multifuncțional modern al YMCA Romania, aflat în Baia Mare, pe strada Gheorghe Șincai, nr. 31, parter. Programul va începe în a doua jumătate a lunii martie și va dura până la finalul lunii mai, timp în care ideile se vor transforma în planuri de afaceri și tainele antreprenoriatului se vor dezvălui rând pe rând participanților, mai arată YMCA România. Înscrierile pentru prima sesiune se pot face începand cu data de 15 februarie 2024 până pe data de 29 februarie 2024 , utilizând formularul online Junior Entrepreneur Academy.
C.Ț.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu