Share
Andrei Fejszes Mihaljek a obținut locul I în cadrul turneului FRT „Cupa Match Point”; Calcă pe urmele bunicului său, prof. antrenor Eugen Mihaljek

Andrei Fejszes Mihaljek a obținut locul I în cadrul turneului FRT „Cupa Match Point”; Calcă pe urmele bunicului său, prof. antrenor Eugen Mihaljek

Sportivul băimărean Andrei Fejszes Mihaljek (10 ani) a reușit performanța de a fi din nou campion în cadrul Federației Române de Tenis.

La doar o lună după câștigarea primului său turneu FRT din Cluj-Napoca, Andrei a reușit să ia titlul de campion a doua oară, caștigând turneul „Cupa Match Point” de categoria 1 la tenis de câmp din Satu Mare în 11-12 mai, sub egida Federației Române de Tenis.

Micuțul tenismen a reușit să obțină locul 1 la categoria lui de vârstă U10, astfel ajungând la 2 turnee câștigate în cadrul Federației Române de Tenis. A trecut de favoritul 2 în faza a doua a competiției și de favoritul nr. 1 în cea de-a treia fază a, ocupând astfel prima treaptă a podiumului. Andrei este înscris la Clubul Sportiv „Orizont” Baia Mare, avându-l ca antrenor pe Marius Babiciu.

Reamintim că este la a treia generaţie de tenismeni în familie: bunicul a fost un antrenor cu rezultate deosebite atât la nivel naţional, cât şi internaţional, mama lui a participat în tinereţe la numeroase competiţii naţionale, clasându-se pe primele locuri în ţară, iar Andrei vrea să continue tradiţia.

Bunicul său este profesorul Eugen Mihaljek, cel mai titrat antrenor sighetean de tenis de câmp. Cu toate că a primit oferte tentante și având ocazia să-și dezvolte o carieră de succes în Australia, Statele Unite ale Americii sau Japonia, acesta a ales să rămână acasă. Prin mâinile sale au trecut foarte mulți sportivi, ajunși nume importante în lumea tenisului. De-a lungul timpului a organizat numeroase competiții și i-a pregătit și încurajat pe elevii săi să participe la concursuri locale, naționale și chiar internaționale.

Îi 2022 a apărut chiar și o carte care i-a fost dedicată, intitulată „Eugen MIHALJEK – un  AS de… 66 de puncte” (volum îngrijit de Ion Mariș și Liviu Șiman).

„M-am născut în Sighetu Marmației, am fost absovent al Institutului de Educație Fizică și Sport București, promoția 1980, specializarea tenis de câmp. După aceea, m-am întors la Sighet cu dorința de a pune orașul acesta pe harta tenisului românesc și nu numai. Am făcut totul cu dăruire și pasiune, iar rezultatele vorbesc de la sine. Am avut tenismeni care au participat la diferite concursuri naționale și internaționale și care au reușit să-și clădească un viitor din tenis, devenind la rândul lor antrenori în toate colțurile lumii, ducând spiritul școlii de tenis din Sighet mai departe”, mărturisește antrenorul în această carte.

De asemenea, în același an a primit și titlul de cetățean de onoare al municipiului Sighetu Marmației.

Îl felicităm pe Andrei, iar bunicului îi dorim multă sănătate să poată să-și vadă nepotul jucând pe marile terenuri ale lumii!

L.C.H.

Citește și

Pasionat de tenis: Andrei Fejszes Mihaljek vrea să continue tradiția familiei; Are 9 ani și rezultate foarte frumoase


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu