Share
Super performanță: Băimăreanul Patric Iluț e în top 10 skaters sub 16 ani și pe locul 3 în clasamentul mondial general la băieți sub 14 ani

Super performanță: Băimăreanul Patric Iluț e în top 10 skaters sub 16 ani și pe locul 3 în clasamentul mondial general la băieți sub 14 ani

În perioada 1 – 3 octombrie la Innsbruck, Austria, a avut loc Finala Campionatului Mondial de Skateboarding pentru sportivi sub 21 de ani .

La această finala au putut participa doar primii trei clasați (medaliații) la una din etapele de Campionat Mondial din vară. Asta înseamnă că la Innsbruck au participat cei mai buni sportivi din lume în momentul de față. Printre ei s-a numărat și sportivul băimărean Patric Iluț, în vârstă de 12 ani, acesta câștigând titlul suprem la etapa din Budapesta.

La categoria groms, categoria lui Patric, au ajuns în semifinale 30 de sportivi, dintre aceștia calificându-se în finală doar 10 sportivi, printre care și băimăreanul nostru. În urma run-rilor din finală și a celor 5 best trick realizate perfect de Patric, acesta a reușit să se claseze pe locul 7, poziție mai mult decât onorantă, având în vedere că pentru această finală la groms au participat copii până în 16 ani. În mod normal, groms înseamnă sub 16 ani.

”Mă simt onorat să fac parte din primii 10 skateri sub 16 ani din lume! Concurența a fost fabuloasă, sunt mândru că am putut participa la un asemnea eveniment. Este o super perfomanță să ajung în finală cu asemnea concurenți” – mărturisește Patric.

În concursul World Rookie Tour sunt înscriși peste 950 de rideri profesioniști din toată lumea, Patric fiind singurul român din circuit.

În urma rezultatelor din acest sezon – locul 1 CM Budapesta, locul 2 CM la Maribor, locul 4 la CM Modena – Patric Iluț se situeză pe locul 3 în clasamentul mondial general la băieți sub 14 ani.

Sezonul de skateboarding s-a încheiat momentan pentru Patric, el schimbând placa de skate, cu cea de snowboard. Din decembrie, Patric începe sezonul competițional la snowboarding, unde participă în cadrul evenimentelor FIS, EC și WC la 3 discipline: slopestyle, big air și snowboardcross.

Sincere felicitări!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu