Share
Șincaistul Darius Lazea va reprezenta România la Olimpiada Balcanică de Matematică

Șincaistul Darius Lazea va reprezenta România la Olimpiada Balcanică de Matematică

Maramureșul are copii și tineri excepționali, care fac performanță în diverse domenii. Un exemplu în acest sens este Darius Lazea, elev în clasa a XI-a E la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare.

În urmă cu o săptămână au avut loc barajele pentru constituirea lotului României care va participa la Olimpiada Balcanică de Matematică. S-au publicat rezultatele finale ale acestor teste, iar Darius a obținut 22 de puncte și s-a clasat pe locul opt din 21 de participanți.

Astfel, el va reprezenta România la Olimpiada Balcanică de Matematică la fel cum a făcut-o și în anul 2019, când la aceeași competiție a obținut Medalia de Argint.

„Sunt foarte entuziasmat fiindcă am ocazia să scriu câteva cuvinte pentru ziarul DirectMM. În perioada 10 -11 octombrie am participat la testele de selecție pentru lotul care va reprezenta România la Olimpiada Balcanică de Matematică 2020. În urma rezultatelor am fost clasat pe locul 8 între elevii de liceu și cei proaspăt absolvenți ai clasei a 12-a din toată țara.

Balcaniada va avea loc în 1 noiembrie în format virtual, ceea ce presupune că fiecare participant va susține examenul în țara de origine, pentru a preveni răspândirea de COVID-19. Olimpiada este o experientă unică care presupune o gamă foarte variată de emoții. Un olimpic trăiește, măcar o dată în toată „cariera” sa, tot spectrul de sentimente.

Olimpiada te învață autodisciplină, faptul ca nimic nu se obține fără muncă și alte abilități utile pentru viitor. De aceea, recomand oricui să încerce să participe într-o olimpiadă sau, în general, să își urmeze pasiunile cu perseverență și motivație. Pe aceasta cale doresc sa mulțumesc profesorilor Meda Bojor și Florin Bojor pentru ajutorul și aportul adus în pregătirea mea”, a declarat, pentru DirectMM. Darius Lazea.

Îl felicităm și noi și îi dorim mult succes atât la olimpiadă, cât și pe drumul pe care va păși după terminarea liceului!

L.C.H.

Lasă un comentariu