Share
Premii pentru Iulia și Rareș Hotea, respectiv Ansamblul „Coconii Deseștiului” la Festivalul concurs de datini pentru copiii de pretutindeni

Premii pentru Iulia și Rareș Hotea, respectiv Ansamblul „Coconii Deseștiului” la Festivalul concurs de datini pentru copiii de pretutindeni

Recent, în mediul online s-a desfășurat Festivalul concurs de datini pentru copiii de pretutindeni. Au fost sute de participanți din întreaga țară, dar și români care trăiesc peste hotare.

Printre ei s-au regăsit și maramureșeni, care au obținut chiar premii. Acest lucru nu ne miră deloc știind ce copii talentați avem, dar și cunoscându-ne datinile.

Astfel, premii au obținut frații Iulia și Rareș Hotea, respectiv Ansamblul „Coconii Deseștiului”.

„Acest concurs a fost mai altfel decât eram noi obișnuiți. S-a desfășurat online, iar participanții au fost într-un număr mult mai mare decât eram noi obișnuiți. Dacă până acuma concuram cu douăzeci, treizeci de ansambluri din țară, de această dată concurenții au fost de ordinul sutelor și din alte țări. Români stabiliți în alte țări. Am încercat noi marea cu degetul și… am câștigat.

Astfel: avem premiul de excelență obținut de colega noastră, Iulia Hotea, la secțiunea soliști individuali. Iulia a obținut 98.50 puncte, cu colinda „Ce mândru răsună satu”. Un alt premiu obținut tot de Iulia este cel de la secțiunea poezie. Aici Iulia a obținut locul doi, obținând 91,50 puncte, cu poezia „Dragă iarnă nu pleca” – creație proprie.

La secțiunea grupuri, frații Hotea Iulia și Rareș au obținut locul întâi, cu 93,50 puncte.

Un alt premiu obținut în cadrul aceluiași festival, este tot premiul întâi obținut de noi, de Coconii Deseștiului. Am interpretat o scenă din obiceiul de iarnă Viflaimul, scena în care Iosif și Maria își caută sălaș. Am obținut 93,50 puncte. A fost greu, a fost totul foarte strict, dar am încercat și am reușit, cum ziceam mai sus. Nu știm noi cât putem, dar mereu suntem deschiși și dispuși să învățăm. Învățăm și aplicăm. Modestia, naturalețea și autenticitatea ne fac să fim mai altfel”, se anunță pe pagina Coconii Deseștiului.

Felicitări!

Lavinia-Codruța HERMAN

Citește și

Coconii Deseștiului, Premiul I la Festivalul concurs „Datini și obiceiuri din străbuni lăsate” din Cluj-Napoca


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu