Share
Performanță: Băimăreanca Vălean Sofia (7 ani) va reprezenta România la Campionatul Mondial Școlar de Șah din Grecia (FOTO)

Performanță: Băimăreanca Vălean Sofia (7 ani) va reprezenta România la Campionatul Mondial Școlar de Șah din Grecia (FOTO)

În perioada 3 – 8 ianuarie, la Căciulata s-a desfășurat Concursul Național de șah școlar „Elisabeta Polihroniade”. La competiție au participat și băimăreni din cadrul Clubului de Șah „Tinerii Lei”.

Toți opt s-au descurcat foarte bine, însă o performanță deosebită a obținut Vălean Sofia Ayana (7 ani). A fost singura care a reușit să ia locul 1 la categoria fete U7.

În urma câștigării acestui concurs, micuța va reprezenta România, în perioada 13-23 aprilie, la Campionatul Mondial Școlar de Șah din Rhodos, Grecia. Ea este antrenată de Lucian Adrian Griga.

Sofia este în clasa pregătitoare la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare și face șah de aproape un an. Muncește zilnic pentru pasiunea ei. În ultimele luni a participat la mai multe concursuri de șah în țară, fiind printre cele mai mici concurente.

E ambițioasă și speră să devină campioană mondială. Noi îi ținem pumnii, o felicităm și îi dorim mult succes în continuare!

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu