Share
12 elevi de la „Lucaciu” au fost premiați la ediția a XV-a a concursului interjudețean ”Matematica, de drag”

12 elevi de la „Lucaciu” au fost premiați la ediția a XV-a a concursului interjudețean ”Matematica, de drag”

În perioada 18-20 noiembrie, în Bistrița s-a desfășurat cea de-a XV-a ediție a concursului interjudețean ”Matematica, de drag”.

La această competiție, 12 elevi de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare au fost premiați.

„O fi mult, o fi puțin, ca elevii unui liceu „de unde se agață harta-n cui” să obțină douăsprezece premii și mențiuni la un prestigios concurs interjudețean de matematică la care au participat alături de concurenți din alte șase județe?
Deoarece subiectele de la ediția a XV-a a concursului interjudețean ”Matematica, de drag” de la Bistrița au fost alcătuite de un colectiv coordonat de președintele Societății de Științe Matematice din România, domnul profesor universitar Radu Gologan, împreună cu domnul Vladimir Cerbu, redactor la „Gazeta Matematică” și cu… prietenul micilor matematicieni de gimnaziu, domnul profesor Arthur Bălăucă (autorul celebrelor culegeri pentru olimpiadele școlare), se justifică întrebarea care ne-a fost adresată, în mod repetat, după concurs: „Ce le dați să mănânce copiilor, acolo în Maramureș, că obțineți mereu rezultate atât de strălucitoare?” Nu e niciun secret: le dăm, cât mai des, matematică pe pâine. Cu drag” – transmit cei de la „Lucaciu”.

Iată care sunt elevii:


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu