Share
Zimbrii au reluat pregătirile după o pauză de trei luni

Zimbrii au reluat pregătirile după o pauză de trei luni

Începând de joi 2 iulie, componenții campioanei României la rugby și-au reluat programul de pregătire în vederea abordării finalului de sezon 2019-2020.

După mai bine de 3 luni zimbrii au revenit la antrenamente nu înainte ca cei care păstoresc acest club să decidă testarea sportivilor de COVID 19. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții cluburilor, membrii Biroului Federal au decis aprobarea unei variante viabile de continuare a celor trei competiții; SuperLiga de Rugby, Divizia Națională de Seniori respectiv Campionatul Național de Rugby 7 Divizia Națională de Seniori.

Prima competiție preconizată a se relua va fi cea de Cupa României, cu un format ce va include toate cele șase echipe ale eșalonului de elită împărțite pe criterii regionale în două grupe: Din grupa 1 vor face parte: Clubul Sportiv Dinamo București, Clubul Sportiv al Armatei Steaua și A.C.S.Tomitanii Constanța, în timp ce grupa 2 le va include pe C.S.M.Știința Baia Mare, Clubul Sportiv Universitatea Cluj și C.S.Sport Club Municipal Timișoara. În faza grupelor se vor juca șase etape pe; 1 și 8 august, 12, 19 și 26 septembrie în speță 3 octombtir, urmând ca în semifinale pe data de 10 octombrie să se înfrunte locul 1 din grupa 1 cu locul 2 din grupa 2 și locul 1 din grupa 2 cu locul 2 din grupa 1 (meciuri ce vor fi găzduite pe terenul echipelor mai bine clasate. O săptămână mai târziu, pe data de 17 octombrie se va juca Finala Cupei României ediția 2020.

Cât privește meciurile din SuperLigă, ele se vor juca într-un format redus cu partidele de baraj conform clasamentului la zi, jocuri programate la Brașov pe data de 15 august. Pe data de 22 august sunt programate meciurile din semifinale, iar pe 29 august Finala SuperLigii de Rugby ediția 2019-2020 în speță meciurile pentru poziționarea în clasament.

info: Alin Boțioc


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu