Share
Victorie pentru Minaur în penultima etapă a turului Ligii Florilor

Victorie pentru Minaur în penultima etapă a turului Ligii Florilor

Meci important pentru handbalistele de la Minaur Baia Mare împotriva Dunării Brăila, una dintre pretendentele la un loc ce duce în cupele europene. Prima confruntare oficială a anului a fost tranșată de băimărence, însă nu fără emoții. De remarcat forma excelentă a Sylviei Lisewska, cea care a fost cvasiabsentă în prima pare a sezonului, și sacrificiul exemplar al Mariei Shteriova, care deși accidentată la gleznă a contribuit consistent la victorie. De partea cealaltă, trei foste componente ale HCM-ului, Aneta Udriștoiu, Bianca Tiron și Gabi Szucs Bucur, au încercat să ne pună probleme, conduse de Neven Hrupec, un antrenor adus abia de 3 săptămâni la echipa de pe Dunăre.

CS Minaur Baia Mare – HC Dunărea Brăila: 24-22 (11-11)

Cei aproximativ 600 de spectatori au avut parte de o primă repriză echilibrată, condusă în cea mai mare parte de oaspete. Abia pe la mijlocul reprizei am avut avans de un gol (8-7, min. 17), ca mai apoi pe final Minaur să mai aibă o dată conducerea (11-10, min. 29).

În partea a doua brăilencele au condus chiar și cu două goluri (12-14, min. 39), dar gazdele au jucat ceva mai agresiv în apărare și au variat jocul cu aruncări de la 9 metri, cu pătrunderi unu la unu și angajări pe pivot, strategie ce a dat roade. Steki & Co au trecut în avans și cu ajutorul intervențiilor lui Măzăreanu, dar și cu trasoarele Lisewskăi. S-a mai mers cap la cap până prin minutul 48 (19-18), Minaur reușind spre final să se distanțeze chiar și la 4 goluri (22-18, min. 55), avantaj pe care îl administrează apoi cu grijă, câștigând pe merit prima partidă oficială din acest an.

CS Minaur Baia Mare: Ana Maria Măzăreanu (13 intervenții, a apărat și un 7m), Cristina Enache – Sylwia Lisewska 8/11 (2 din 7m), Oana Cîrstea 4/6, Yaroslava Burlachenko 3/4, Marija Shteriova 3/6, Helena Rysankova 2/5, Sonia Seraficeanu 2/5, Andreea Popa 1/2, Roxana Szolosi 1/3, Anca Polocoșer 0/1, Camelia Hotea, Oana Bondar, Larisa Tămaș, Petruța Argyelan, Mădălina Conache. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Urmează ultima etapă a turului, în deplasare la CSM Slatina, și apoi meciul din șaisprezecimile Cupei României, cu ACS Crișul Chișineu Criș, la Arad.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu