Share
”Uneori trebuie sa învățăm să pierdem ca să câștigăm din nou”

”Uneori trebuie sa învățăm să pierdem ca să câștigăm din nou”

Sala de sport a Facultății de Educație Fizică din Budapesta a fost gazda Campionatului Mondial de Culturism și Fitness pentru juniori, în perioada 22-24 noiembrie. La ediția anterioară, organizată de Ecuador, sportiva băimăreană Amalia Mali a devenit campioană mondială la fitness 21-23 ani. De menționat că în acest sport la juniori se încadrează sportivi cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani. Din păcate, Amalia Mali, legitimată la CSM Baia Mare, nu a reușit anul acesta să urce din nou pe podium, obținând totuși o clasare meritorie, și anume locul 4. Ea a fost depășită de Karina Polovnikova – aur (Estonia), Elina Lukashina – argint (Rusia) și Dorotya Agoston – bronz (Ungaria).

După concurs, Amalia Mali a scris pe pagina ei de socializare: ”Mulțumesc antrenorilor Maria Magdalena Szabo și Iosif Szabo, precum și familiei. Uneori trebuie sa învățăm să pierdem ca să câștigăm din nou!” Amalia va avea șansa de a demonstra că este cea mai bună anul viitor, când mondialele vor avea loc la Târgu Mureș.

România a obținut totuși medalii prin Sebastian Pană – aur Men’s Physique Open 16-20 ani, Ștefana Sandu – aur Women Bodyfitness 16-20 ani Open, Sebastian Scânteianu – bronz Men’s Fitness 16-23 ani Open, Sebastian Șerpescu – aur și Ciprian Borcan – bronz la Men’s Physique 21-23 ani, 174 cm și Sebastian Șerpescu – aur Men’s Physique Total. Aceste performanțe au clasat România pe locul 5 în clasamentul pe națiuni, primele trei locuri fiind câștigate în ordine de Turcia, Republica Cehă și Polonia. La competiție au participat aproape 400 de sportivi din peste 40 de țări.

Rafael HEKMAN

foto: facebook Amalia Mali


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu