Share
Raul Fotonea și Pierre Ragot – la un pas de a câștiga în Baia Mare (GALERIE FOTO)

Raul Fotonea și Pierre Ragot – la un pas de a câștiga în Baia Mare (GALERIE FOTO)

Meci de povestit, joi seara în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, între Minaur Baia Mare și CSM Făgăraș, partidă din etapa a 10-a a Ligii Zimbrilor. De povestit nu numai prin prisma rezultatului, ci și a spectacolului de dincolo de aparențe, a emoțiilor din spatele cortinei. Patru făgărășeni, foști actori ai istoriei recente a Minaurului, au venit cu gânduri mari în Baia Mare după ce sâmbăta trecută furnizau poate cea mai mare surpriză a ediției, învingând Steaua București într-o partidă dramatică, în care au fost conduși la pauză cu 5 goluri și în care francezul Ragot a marcat de 6 ori în ultimele 5 minute.

CS Minaur Baia Mare – CSM Făgăraș: 28-27 (16-14)

Raul Fotonea, Pierre Ragot, Alin Câmpan și Leonard Ștefan au fost joi la un pas de a își învinge fosta echipă, la capătul unui meci presărat cu toate ingredientele unui joc de handbal spectacol.

Primele 10 minute au avut un ritm nebun, înscriindu-se 16 goluri, câte 8 de fiecare parte. Apoi apărările s-au mai compactat, a intrat în poartă pentru prima dată în acest sezon Răzvan Apostu și jocul a trecut la faza de uzură. S-a mers cap la cap până la 14-14, aproape de finalul reprizei, timp în care Apostu a marcat din poartă în poartă, dar a și scos de nicăieri câteva parade de excepție. Apostu mai are o tentativă de gol de la distanță, iar Csepreghi nu punctează de la 7 metri, fiind însă răzbunat de Kotrc cu alte două reușite de la linia loviturilor de pedeapsă, care a închis prima jumătate a meciului la 16-14.

Minaur începe repriza secundă pe val și se duce la 20-16 (min. 38). Oaspeții primesc o eliminare de care băimărenii nu reușesc să profite. Vojvodic dă tonul unui șir de 5 ratări consecutive, inclusiv un nou 7 metri ratat de Csepreghi, care înainte de a executa s-a simțit nesigur, vrând să încredințeze mingea lui Bera. Trec 12 minute în care Minaur nu marchează și elevii lui Fotonea profită, concretizând de 5 ori și preluând conducerea (20-21, min. 50). Mai mult, se desprind chiar la 2 goluri și suporterii băimăreni freamătă (21-23, min. 52). Călin Căbuț egalează cu două reușite consecutive, după care vine rândul lui Tomas Cip să îi urmeze exemplul și se face 25-23 (min. 54). Apoi Kotrc primește 4 șanse la rând de a executa aruncări de la linia de 7 metri, din care fructifică 3. Cu două minute și jumătate înainte de final Minaur are 28-25 și meciul pare rezolvat. Oaspeții nu renunță și înscriu de două ori, însă prea târziu.

Francezul Plantin îl învinge pe compatriotul său Ragot și Minaur rămâne pe locul 3, cu 22 de puncte, urmând ca etapa viitoare să se deplaseze la Focșani, pentru ceea ce poate fi numit derby-ul pentru ultima treaptă a podiumului provizoriu.

CS Minaur Baia Mare: portari – Ionuț Ciobanu (5 intervenții, a apărat un 7m), Răzvan Apostu (7 intervenții, a marcat un gol); jucători Tudor Botea 0/2, Andrei Buzle, Daniel Mureșan, Călin Căbuț 1/2, Milan Kotrc 7/8 (6 din 7m), Georgel Haiduc 2/3, Teo Coric 2/2, Tomas Cip 3/3, Mihai Bușecan, Alexandru Csepreghi 5/10 (unul din 7m), Vojislav Brajovic 3/8, Janja Vojvodic 2/4, Albert Cristescu 1/2, Daniel Bera 1/2. Antrenori: Stephane Plantin, Alexandru Sabou și Răzvan Pop.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


3 Comentarii în această postare

  1. Dupa jocul pierdut cu TURDA,meciul chinuit de la RESITA,esecul de la DINAMO,a urmat acest meci in care nervii baimarenilor au fost solicitati la maxim.Pozitia din clasament nu este in concordanta cu jocul practicat de MINAUR.E cazul ca baietii sa se trezeasca,altfel urmatoarele meciuri cu FOCSANI,VASLUI,CSM vor aduce surprize neplacute.Desigur in evolutia baietilor ,un factor determinant va fi si incasarea salariilor restante.
    O parte din jucatori erau constienti de aceste sincope la plata salariilor din anii trecuti,cei noi au aflat acum.Nu ar fi de mirare sa ne trezim cu noi memorii depuse la FRH.Pentru spectatorul baimarean nimic nou,povestea continua !

    Răspunde
  2. Bot Subtire

    Prietene ai dreptate partial!Am avut jocuri mai putin bune dar am castigat si la Resita si cu Fagarasul!In ceea ce priveste partea financiara fii linistit deoarece suntem cu banii la zi!

    Răspunde
  3. Pt.BOT SUBTIRE
    Prietene daca sunteti cu banii la zi,inseamna ca nu aveti nici un motiv pentru care jucati slab in ultima vreme .Jocul pierdut cu TURDA ti se pare doar un joc mai putin reusit ?Cred ca ai ai uitat prea repede diferenta de scor !Despre jocul cu FAGARAS ce sa mai vorbim ?Jocul presta a fost JALNIC !Fara ajutorul spectatorilor si a arbitrilor,ne faceam de ris cu o echipa de la coada clasamentului.Nu cred ca e suficient ca am cistigat,conteaza ca era sa PIERDEM !
    Pentru mediocritate nu era nevoie sa schimbam antrenorul si sa aducem jucatori.Cred cu tarie ca banii baimarenilor trebuie sa rasplateasca PERFORMANTA,nu un loc caldut pentru unul sau altul care nu are chef de munca !

    Răspunde

Lasă un comentariu