Share
Patru jucătoare de la Minaur au prins loc pe lista extinsă a lotului național

Patru jucătoare de la Minaur au prins loc pe lista extinsă a lotului național

Cu o lună înainte de turneul preolimpic de calificare la Olimpiada de la Tokyo 2020, turneu ce va avea loc în Muntenegru (20-22 martie), staff-ul echipei naționale de senioare a României a alcătuit lista extinsă a jucătoarelor care vor putea evolua la acest turneu, unde naționala noastră va avea de înfruntat Norvegia, Muntenegru și Thailanda.

Antrenorii Bogdan Burcea și Robert Licu au ales 28 de jucătoare, dintre care însă doar 16 plus două rezerve vor face deplasarea în Muntenegru. Pe lista extinsă se află și 4 jucătoare de la Minaur Baia Mare. Dacă Anca Polocoșer, Sonia Seraficeanu și Andreea Popa (foto) au mai fost convocate recent, nominalizarea Anei Maria Măzăreanu este o surpriză. Totuși, prezența ei în Muntenegru este puțin probabilă, ea fiind la concurență cu titularele de drept, Yuliya Dumanska și Denisa Dedu, dar și cu a treia opțiune, Diana Ciucă. În ceea ce le privește pe celelalte trei băimărence, ele au șanse mari să prindă lista finală, cu un posibil semn de întrebare la Anca Polocoșer.

În ciuda vârstei (19 ani), Andreea Popa s-a aflat deja din 2018 în vederea fostului selecționer Ambrus Martin, sub comanda căruia a și jucat la Trofeul Carpați 2018 și la Golden Cup 2019. A mai fost convocată și pentru partidele cu Ucraina și Insulele Feroe din toamnă și se poate spune și că evoluția ei din acest sezon la Minaur o îndreptățește pentru un post de titular la națională, mai ales că Eliza Buceschi va lipsi, în urma scandalului de dopaj de la Corona Brașov.

Iată programul complet al meciurilor:

  • 20 martie – ora 18:00: România vs Thailanda; ora 20:30: Norvegia vs Muntenegru
  • 21 martie – ora 18:00: Muntenegru vs Thailanda; ora 20:30: Norvegia vs România
  • 22 martie – ora 17:00: Muntenegru vs România; ora 19:30: Thailanda vs Norvegia

Rafael HEKMAN

Foto: facebook Andreea Popa


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu