Share
Minaur urcă pe locul 2 după ce a învins Steaua în deplasare

Minaur urcă pe locul 2 după ce a învins Steaua în deplasare

Minaur Baia Mare confirmă forma de excepție în care se află prin victoria de senzație împotriva eternei rivale Steaua București, chiar pe terenul acesteia. Băimărenii nu mai reușiseră această performanță din decembrie 2014, sezon în care câștigau și campionatul. Trupa lui Plantin a făcut, vineri, o primă repriză de poveste și, chiar dacă în partea secundă a avut o ușoară cădere, a reușit – nu însă fără să dea emoții suporterilor – să își mențină invincibilitatea din acest sezon.

Steaua București – Minaur Baia Mare: 27-29 (10-17)

Minaur a condus practic toată prima repriză și, de altfel, tot meciul. Un rol important la desprinderea din prima repriză l-a avut portarul Ionuț Ciobanu, care a făcut probabil cel mai bun meci al său din ultimii ani. Nu putem să nu remarcăm și jocul excelent din apărare. Intrați la vestiare cu 7 goluri avans, băimărenii au revenit ușor relaxați, Steaua revenind în joc și pe fondul unor greșeli copilărești ale elevilor lui Stephane Plantin. Francezul a rămas fidel strategiei sale de rotire a jucătorilor în teren, momentele în care nu am jucat cu titularii fiind și cele în care steliștii s-au apropiat. Ultimele 10 minute au ridicat tensiunea suporterilor băimăreni. Steaua s-a apropiat în mai multe rânduri la un singur gol și abia spre final Minaur a reușit să se desprindă la 3 goluri și să își securizeze victoria.

După toate tensiunile interne din ultima perioadă, provocate în special din cauza întârzierilor salariale, întreaga echipă a reușit să facă abstracție de orice problemă, ducând Minaur pe locul 2 în clasament.

Pe de altă parte, chiar dacă nu am văzut un anunț oficial în acest sens, caseta tehnică a meciului, publicată pe site-ul oficial al clubului, ne dă de înțeles că avem un nou antrenor cu portarii în persoana lui Răzvan Pop, fost portar la Minaur și actualmente proprietar al unei firme de distribuție de echipament sportiv.

Minaur Baia Mare: Ionuț Ciobanu (10 intervenții, a apărat și 2 de 7m), Adrian Țenghea (4, 2 de 7m) – Alexandru Csepreghi 9/15 (3 din 7m), Georgel Haiduc 3/3, Milan Kotrc 3/3 (2 din 7m), Teo Coric 3/4, Vojislav Brajovic 3/5, Janja Vojvodic 2/2, Daniel Mureșan 2/4, Tudor Botea 1/1, Tomas Cip 1/2, Albert Cristescu 1/2, Călin Căbuț 1/2, Robert Nagy, Andrei Buzle 0/1, Daniel Bera 0/1. Antrenori: Stephane Plantin, Alexandru Sabou și Răzvan Pop.

Rafael HEKMAN

Foto: Facebook / Steaua București Handbal


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu