Share
Minaur scoate un egal la CSM București și încurcă vicecampioana în drumul spre titlu

Minaur scoate un egal la CSM București și încurcă vicecampioana în drumul spre titlu

Rezultat surprinzător miercuri după-amiază în Sala Polivalentă din capitală, unde handbalistele de la Minaur Baia Mare a reușit să scoată un egal în fața celor de la CSM București, având chiar șansa de a câștiga meciul pe final.

CSM București – CS Minaur Baia Mare: 24-24 (12-8)

Chiar dacă după pozițiile 2 și 3 din clasament partida putea fi considerată un derby, diferența clară de valoare, în special individuală, dădea ca favorită clară pe vicecampioana României. CSM venea după o victorie importantă în fața franțuzoaicelor de la Metz, obținută cu doar 3 zile în urmă. Meciul a început încrâncenat, cu două apărări foarte bine puse la punct. După aproape 15 minute de joc scorul a fost doar 3-1, cu nu mai puțin decât 10 ratări de partea băimărencelor și 7 de cea a gazdelor. CSM a condus în permanență, chiar și cu 4 goluri (7-3, min. 18). Chiar dacă Minaur revine în joc și se apropie la un gol (7-6, min. 25), vicecampioanele încheie repriza tot cu 4 goluri avans (12-8), profitând și de câteva greșeli ale băimărencelor, care au făcut totuși un joc bun în apărare, în frunte cu portarul Ana Maria Măzăreanu, care până la final a adunat 17 intervenții bune.

În partea a doua, Minaur e mai eficientă în atac, însă ia câteva goluri ușoare, după greșeli copilărești. În apărare mobilizarea e și mai exemplară, chiar dacă suferim pe centru, unde Pintea și Cvic ne fac probleme serioase. Punctul forte al apărării băimărene este anihilarea Cristinei Neagu, care a reușit doar 4 goluri din 14 aruncări. Chiar dacă se face 13-8 în debut de repriză, elevele lui Bucheschi se concentrează în atac și urcă la 13-12 (min. 35). Ținem aproape până la 18-17, dar Lekic preia rolul de marcator și duce scorul la 20-17, cu trei reușite consecutive. Apoi, de la 23-20 (min. 54), Minaur face un final de meci exemplar. Cristina Neagu ratează de 3 ori, anihilată din nou de apărarea bine pregătită de Costică Buceschi și cu larga contribuție a lui Măzăreanu. Băimărencele marchează de 4 ori consecutiv, și cu 30 de secunde înainte de final preiau pentru prima dată conducerea (23-24). Lekic ne strică sărbătoarea, egalând cu 13 secunde înainte de final. Ultimul atac pus la cale de Minaur o are la finalizare pe Shteriova, care e faultată pe pătrundere (suspect de 7 metri), aruncarea de la 9 metri a Lisewskăi, după expirarea timpului regulamentar, trecând peste poartă.

A fost un joc puțin spectaculos, cu multe greșeli de ambele părți, în special individuale, care nu știrbesc însă meritele echipei noastre și a conducerii tehnice. Cu acest egal Minaur se menține pe podium și e foarte posibil să fi zădărnicit șansele la titlu ale bucureștencelor.

CS Minaur Baia Mare: Ana Maria Măzăreanu (17 intervenții) – Sylwia Lisewska 6/14 (unul din 7m), Sonia Seraficeanu 5/8, Marija Shteriova 3/6, Andreea Popa 3/6 (unul din 7m), Oana Bondar 2/3, Helena Rysankova 2/4, Anca Polocoșer 2/4, Camelia Hotea 1/1, Mădălina Conache, Oana Cîrstea, Yaroslava Burlachenko, Larisa Tămaș, Roxana Szolosi 0/1. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Liga Florilor Mol ia o pauză determinată de acțiunile lotului național, următorul meci urmând să aibă loc duminică, 23 februarie, în direct la TVR 2, de la ora 15.30, în compania SCM Craiova.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu