Share
Medalie de aur pentru Vlad Buzașu la Campionatul Național de Downhill

Medalie de aur pentru Vlad Buzașu la Campionatul Național de Downhill

În perioada 10-12 iulie s-a defășurat la Harghita Mădăraș competiția Harghita Downhill, în cadrul Campionatului Național de Downhill.

Downhill-ul este un sport extrem, ramură a mountain bike-ului, care constă în curse cronometrate de coborâre în zone montane. Organizatorii concursului au fost RideMore și SúgóPanzió, colaboratori ai Federației Române de Ciclism. Din Baia Mare au participat 5 concurenți care au reușit să obțină rezultate meritorii, rideri băimăreni clasându-se toți cel puțin în primii 6.

Cea mai bună performanță îi aparține lui Vlad Buzașu, care a câștigat concursul la categoria Hobby. La aceași categorie s-au clasat pe locurile 5 și 6 Raymond Emanuel Csatlos, respectiv Adrian Zaharia. La această probă au fost înscriși 28 de sportivi de toate vârstele. Categoria Hobby este dedicată în special sportivilor nelegitimați, dar la ea participă și sportivi legitimați.

Rezultate bune au obținut și Cătălin Vascul, locul 4 la juniori masculin (15-18 ani), și Alexandru Ciprian Mureșan, locul 3 la categoria Elite masculin (19-29 ani).

Din păcate Baia Mare nu are un club de Downhill, chiar dacă teoretic există condiții de antrenament. Acest sport este însă unul foarte costisitor. Băimăreni pasionați de acest sport, care vor să concureze la nivel profesionist sunt nevoiți să se legitimeze la cluburi din alte orașe.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


4 Comentarii în această postare

  1. Muresan Alexandru Ciprian

    Un articol de toată trânta. Rezultatele se iau in functie de locul general, nu de categorie. Ar trebui sa va documentati inainte sa scrieți baliverne.

    Răspunde
    • Rafael Hekman

      Nu înțeleg exact care eate reproșul. Pe site-ul federației de ciclism rezultatele sunt publicate pe categorii. Trag totuși concluzia că deranhează expresia „Cea mai bună performanță îi aparține lui Vlad Buzașu”, adică faptul că am considerat acest loc întâi la categoria Hobby ca fiind o performanță mai bună decât locul 3 la categoria la care ați concurat dumneavoastră. Dacă e așa, îmi asum eroarea. Ideea de bază a articolului a fost să promovăm acest sport și faptul că sunt implicați și băimăreni, nicidecum să subestimăm sau supraestimăm oe cineva. La proxima ocazie ne vom revanșa dacă va fi cazul.

      Răspunde
      • Din păcate in acest articol sunt multe informații greșite. E păcat sa scrieți despre lucruri pe care nu le cunoasteti și apoi sa spui ca ai vrut sa ajuti sa promovezi acest sport. Dacă chiar vrei sa promovezi te informezi și apoi publici ceva…

        Răspunde
  2. Muresan Alexandru Ciprian

    Inainte sa publicati asemenea articole ati consultat macar clasamentul oficial de la FRC? Sau vorbiti de performante inainte sa va documentati. Asta se chemă jurnalism? Poate asa observați ca există si sportivi licențiaț.

    Răspunde

Lasă un comentariu