Share
Eliza Buceschi, clasare pe podiumul marcatoarelor la Campionatul Mondial 2023 de Handbal Feminin; Cel mai bun raport al eficienței

Eliza Buceschi, clasare pe podiumul marcatoarelor la Campionatul Mondial 2023 de Handbal Feminin; Cel mai bun raport al eficienței

S-a tras linie după ediția 2023 a Campionatului Mondial de Handbal Feminin. Franța a devenit campioană mondială, învingând Norvegia, cu 31-28.

Pe locul 3 s-a clasat Danemarca, după ce a învins în finala mică Suedia, cu 28-27. România nu și-a îndeplinit obiectivul de a se clasa în primele 8 și pentru a participa la un turneu preolimpic, clasamentul indicând un loc 12.

Cu toate acestea, avem și câteva motive de bucurie. Maramureșeanca Eliza Buceschi a strălucit la această ediție, fiind cea mai bună sportivă a României și una din cele mai apreciate jucătoare din întreg turneul, arătând forma bună în care se află.

Ca atare, Eliza s-a dovedit a fi cea mai bună marcatoare a României și s-a clasat pe locul 3 în topul marcatoarelor campionatului mondial găzduit de Danemarca, Norvegia, Suedia. Sportiva originară din Maramureș a înscris 47 goluri dintr-un total de 63 aruncări la poartă.

Golgetera turneului este Marketa Jerabkova din Cehia, cu 63 goluri, având o eficiență de 57% (eficiența fiind raportul dintre reușitele efective și aruncări la poartă). Pe locul 2 se află Henny Ella Reistad din Norvegia, cu 52 goluri și o eficiență de 74%. Pe locul 3 se află Eliza Buceschi, Kristina Jorgensen din Danemarca și Angela Malestein, toate cu 47 goluri, dar diferă eficiența. În timp ce colegele de podium au 64%, respectiv 71%, Eliza are o eficiență de 75%, fiind, practic, pe locul 1 la acest capitol. Reamintim că Eliza Buceschi a primit de patru ori titlul de MVP la acest campionat, practic, la toate meciurile câștigate de România.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu