Share
Le bătură pe oltence (GALERIE FOTO)

Le bătură pe oltence (GALERIE FOTO)

A doua partidă a cuplajului handbalistic de duminică, din Sala Sporturilor „Lascăr Pană” promitea să fie cel puțin la fel de spectaculos ca derby-ul masculin de la prânz dintre Minaur și Steaua. Nu a fost să fie, chiar dacă poziția în clasament a băimărencelor și experiența, mai ales europeană, a craiovencelor constituiau premise bune.

CS Minaur Baia Mare – SCM Craiova 25-17 (15-8)

Oltencele au venit cu un lot serios subțiat în Maramureș, având pe bancă doar 12 jucătoare – e drept, cele mai bune. Minaur și-a făcut meciul ușor încă de la început. După o primă perioadă de tatonare și relativ echilibru, Minaur s-a desprins, elevele selecționerului Bogdan Burcea părând că au depus armele prematur. Meciul s-a „rupt” la 4-4 (min. 8), când băimărencele au început să fie mai eficiente în apărare și au concretizat aproape toate ocaziile. La 15-7, cu două minute înainte de finalul primei reprize, victoria părea deja acontată, nu atât din perspectiva scorului, ci mai degrabă din cauza lipsei de combativitate a oaspetelor. Antrenorul Bogdan Burcea chiar a menționat, într-o declarație dată la final, că nu își explică modul în care au abordat partida elevele sale.

În partea a doua a fost loc și de câteva tentative de joc la spectacol, Minaur reușind să dea goluri ușoare. Costică Buceschi a recunoscut că în ultimele 10-15 minute echipa sa a jucat la conservarea rezultatului, pentru a evita și eventualele accidentări. Au intrat în joc toate handbalistele de pe bancă, aproape toate reușind să puncteze. S-a jucat mai concentrat în defensivă, dovadă și numărul mai mic de goluri comparativ cu prima parte.

Minaur e pe podium și se pregătește de infernul din Sala Giulești, unde va întâlni sâmbăta viitoare pe Rapid București.

Un cuvânt bun și despre galerie, mai numeroasă ca niciodată în ultimii 2-3 ani, reușind la ambele meciuri de duminică să antreneze mai eficient întreaga sală. E drept, Commando Bulldogs s-a bucurat și de sprijinul „urșilor” de la Târgu Lăpuș.

Minaur Baia Mare: Ana Maria Măzăreanu (8 intervenții), Cristina Enache (3 intervenții) – Sylwia Lisewska 7/9 (2 din 7m), Yaroslava Burlachenko 3/4, Oana Cîrstea 3/4, Camelia Hotea 3/4, Sonia Seraficeanu 3/5, Andreea Popa 2/2 (unul din 7m), Petruța Argyelan 1/1, Mădălina Conache 1/1, Helena Rysankova 1/5, Roxana Szolosi 1/2, Anca Polocoșer 0/2, Oana Bondar, Marija Shteriova 0/1, Larisa Tămaș 0/2. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs, Claudia Cetățeanu.

Rafael HEKMAN

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu