Share
Laurean Andrei Crișan a câștigat turneul de beach volleyball de la Hajdúnánás

Laurean Andrei Crișan a câștigat turneul de beach volleyball de la Hajdúnánás

Restricțiile impuse de pandemie în România îi determină pe sportivii practicanți ai sporturilor cu specific sezonier să participe la competiții organizate în alte țări, care au relaxat condițiile de desfășurare. Astfel, beach volleyball-ul a găsit condiții propice la Hajdúnánás, în Ungaria, unde a avut loc în perioada 20-21 un turneu cu participarea celor mai buni sportivi din țara vecină. La competiție a participat și Laurean Andrei Crișan, voleibalist legitimat la Știința Explorări Baia Mare, care a făcut pereche cu mai vechiul său partener din perioada junioratului, Raul Ilieș.

Chiar dacă vremea a fost total nefavorabilă, cu temperaturi de sub 20 grade și multă, multă ploaie, nivelul competiției a fost unul ridicat, fiind prezenți sportivi câștigători de campionate naționale. La masculin au luat startul 16 echipe, împărțite în câte 4 grupe, perechea Crișan /Ilieș reușind să câștige toate meciurile din grupă. În faza următoare cei doi au pierdut prima și singura dată, după ce jucaseră 5 partide la rând, fără pauză, din care 3 pe ploaie torențială, cu o minge îmbibată de apă, mult mai grea decât este de obicei.

În ciuda tuturor obstacolelor, cei doi au reușit totuși să ajungă în finală, pe care au câștigat-o în fața perechii maghiare Bagics Balázs/Tóth András, izbutind să învingă în 8 din cele 9 partide disputate.

Pentru Laurean Andrei Crișan urmează probabil încă un turneu, tot în Ungaria, pentru ca în perioada 3-9 august să participe la Campionatul Național al României (dealtfel singura competiție de beach volleyball ce se organizează anul acesta în țară), alături de Sergiu Gligor. Obiectivul acestora este să ajungă din nou în finală și, evident, să o și câștige.

Rafael HEKMAN

foto: nanasvolley.wordpress.com


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu