Share
Junioarele de la CS Marta au câștigat entuziasmant o repriză în fața vedetelor de la CSM București (GALERIE FOTO)

Junioarele de la CS Marta au câștigat entuziasmant o repriză în fața vedetelor de la CSM București (GALERIE FOTO)

Confruntare inegală în Cupa României la handbal feminin, sâmbătă la amiază în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, între CS Marta Baia Mare și CSM București, într-un meci contând pentru șaisprezecimile competiției. Gazdele au avut în lot o singură senioară, toate celelalte jucătoare fiind junioare 1 și 2. CSM a deplasat la Baia Mare toate jucătoarele valide, în frunte cu Cristina Neagu și Crina Pintea. Cea mai bună jucătoare a lumii în 2018 a fost menajată, nefiind introdusă niciun minut în joc. Fetele conduse de pe bancă de Ioan și Ioana Marta au furnizat o nesperată surpriză, reușind să câștige prima repriză, în condițiile în care „galacticele” de la CSM nu au condus nici măcar o dată în primele 30 de minute.

CS Marta Baia Mare – CSM București: 18-32 (13-12)

O primă repriză care va intra cu siguranță în istoria clubului băimărean. La 2-0 nimeni nu anticipa că puștioacele de la CS Marta vor reuși să termine primele 30 de minute în avantaj, având chiar și 3 goluri avans la un moment dat (10-7, min. 21), spre stupefacția celor aproximativ 500-600 de spectatori, veniți să vadă la lucru vicecampioana Ligii Florilor. Un joc tactic aproape perfect, dar mai ales o maximă determinare în jocul junioarelor băimărene au făcut ca scorul la pauză să fie unul mai mult decât surprinzător, în condițiile în care CSM avusese la un moment dat chiar 5 jucătoare de lot național în teren. Nici măcar Denisa Dedu nu a reușit să stea în calea atacurilor bine duse la capăt de linia de 9 metri a băimărencelor, spre deosebire de portarul gazdelor Flavia Matei, care a avut până la final 10 intervenții. Am putea pune rezultatul și pe seama unui angajament redus al oaspetelor, care se pare că și-au tratat cu superficialitate adversarele, fără a știrbi însă deloc din meritele elevelor soților Marta.

Fidel dictonului handbalistic „apărarea câștigă meciul”, antrenorul bucureștean Adi Vasile le-a introdus după pauză în defensivă pe masivele Crina Pintea (1,92 m) și Dragana Cvijic (1,84 m), ilustrând astfel perfect comparația dintre duelul din teren cu lupta legendară dintre David și Goliat, mai ales atunci când pe poziția de pivot CS Marta a jucat cu Petra Tebecs (1,60 m), angajată în luptă cu cei doi „coloși” ai bucureștencelor. Mișcarea a dat imediat roade, eficiența din atacul băimărencelor scăzând dramatic și pe fondul unei prestații mult mai consistente a Denisei Dedu. În cele din urmă, după un neverosimil 14-12 (min. 32), CSM a călcat pe accelerație și a preluat conducerea, marcând mai ales prin contraatacuri rapide, venite ca rezultat al unei apărări mult mai eficiente a oaspetelor, la care s-au adăugat și nu mai puțin de 13 ratări ale gazdelor, lipsa de experiență și diferența de calitate fiind decisive în cele din urmă.

CS Marta a marcat în repriza secundă doar 5 goluri, toate însă foarte frumoase. CSM s-a impus clar, cu 14 goluri avans, însă rămâne memorabilă prestația de senzație din prima repriză, Adi Vasile având cuvinte de laudă la adresa băimărencelor și la felul în care soții Marta au pregătit meciul.

CS Marta Baia Mare: portari – Flavia Matei (10 intervenții), Olecsandra Moiș, Mara Ciurte; jucătoare – Selena Demian (6 goluri), Bianca Loi (4), Nicol Eremici (4), Alina Leș (2), Crina Asaftei (1), Andreea Mics (1), Petra Tebecs, Cătălina Racoța, Daria Porhniuc, Rebeka Tebecs, Ștefania Igel, Patricia Popan și Carmen Pop. Antrenori: Ioan Marta și Ioana Marta.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu