Share
Înfrângere categorică. Minaur a făcut cea mai slabă repriză secundă a sezonului (GALERIE FOTO)

Înfrângere categorică. Minaur a făcut cea mai slabă repriză secundă a sezonului (GALERIE FOTO)

Peste 1500 de suporteri au asistat joi seara la meciul dintre Minaur Baia Mare și Potaissa Turda, contând pentru etapa a 8-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin. O victorie putea să îi ducă pe băimăreni pe prima treaptă a podiumului. Nu a fost să fie. După o primă repriză echilibrată, elevii lui Stephane Plantin au căzut total în partea a doua, nenumăratele greșeli, în special pe faza de atac, dar și paradele băimăreanului Ionuț Irimuș în poarta turdenilor ducând, la final, la un scor ce nu reflectă adevărata valoare a băimărenilor.

CS Minaur Baia Mare – AHC Potaissa Turda: 27-36 (14-14)

Minaur a făcut o primă repriză curajoasă, având în mai multe rânduri avantaj pe tabelă. Până în minutul 13 a condus cu 2 goluri (7-5), find apoi depășită după 4 reușite consecutive ale oaspeților. Plantin ia time out, schimbă toată linia de 9 metri și gazdele revin la conducere (10-9, min. 22). Ciobanu și Irimuș se duelează de la distanță, ambele porți având o contribuție consistentă. Se merge cap la cap până la finalul reprizei, când, la 14-14, Ciobanu prinde o minge și o aruncă spre poarta goală a turdenilor. Sirena sună când mingea era încă în aer și golul nu e validat.

Partea a doua începe în echilibru, dar de la 17-17 băimărenii se întrec în greșeli pe faza de atac, dând mingea de mai multe ori la adversar. În doar 7-8 minute turdenii se duc la 20-25 și echilibrul pare să se fi rupt definitiv. Botea intră bine în meci, îl ține pe Csepreghi toată repriza pe bancă și ne apropie la 24-27 (min. 51). Avem șansa să ne apropiem la două goluri, dar Kotrc, care de altfel a făcut un meci bun, ratează de la 7 metri. E momentul psihologic care îi destabilizează pe băimăreni. Potaissa începe un festival de goluri la care Minaur nu are nici o reacție și meciul se termină cu o diferență incredibilă de 9 puncte. În ultimul minut Vojvodic face un fault la linia de 6 metri și primește eliminare. Vizibil iritat, îl aplaudă ironic pe arbitru, care îi acordă cartonaș roșu și apoi albastru.

Minaur ratează șansa de a sta măcar trei săptămâni pe prima poziție a Ligii Zimbrilor și își pierde și invincibilitatea în fața unei echipe ce azi s-a dovedit mai pragmatică. Vocile din tribună au acuzat maniera de arbitraj, însă eșecul e în primul rând al echipei. Poate că e mai bine așa, o înfrângere venită acum va aduce echipa lui Plantin cu picioarele pe pământ și o va motiva să muncească și mai mult.

După acest meci Minaur coboară pe 3, la egalitate de puncte cu Potaissa și la două puncte sub Dinamo București, pe care o va întâlni în următoarea etapă.

CS Minaur Baia Mare: portari – Ionuț Ciobanu (11 intrervenții), Adrian Țenghea; jucători – Milan Kotrc 6/9 (3 din 7m), Tudor Botea 5/8, Alexandru Csepreghi 4/7 (3 din 7m), Tomas Cip 3/5, Vojislav Brajovic 3/4, Janja Vojvodic 2/4, Teo Coric 1/1, Albert Cristescu 1/1, Călin Căbuț 1/2, Daniel Bera 1/3, Andrei Buzle 0/1, Robert Nagy, Georgel Haiduc, Mihai Bușecan; antrenori – Stephane Plantin, Alexandru Sabou și Răzvan Pop.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. TURDA o echipa pragmatica care a profitat la maxim de cele doua mari slabiciuni pe care le are la ora asta MINAUR.
    CSEPREGHI,arma de baza,a fost anihilat aproape total,nereusind decit 1 gol din actiune.A doua problema,caderea echipei din repriza a doua,a fost si de data asta la inaltime.Una peste alta,TURDA a avut un joc de ECHIPA foarte bun pe care au reusit sa-l duca timp de 60 de minute.Sa speram ca baietii nostri au invatat ceva din acest meci !

    Răspunde

Lasă un comentariu