Share
Handbal masculin. Victorie în Baia Mare: România bate Muntenegru la nouă goluri, cu trei jucători de la Minaur în teren

Handbal masculin. Victorie în Baia Mare: România bate Muntenegru la nouă goluri, cu trei jucători de la Minaur în teren

După înfrângerea la trei goluri din Suedia, echipa națională a României a venit în Baia Mare pentru meciul cu selecționată Muntenegrului. După tragerea la sorți s-a căutat o locație unde “tricolorii” să fie sprijiniți așa cum se cuvine, s-a ales Baia Mare, însă, din păcate, Covid-19 a spus “nu” accesului publicului în sală.

Băieții antrenați de Rareș Fortuneanu și Adi Petrea au obținut o victorie muncită, la un scor care nu ne-am fi gândit cu siguranță înaintea startului partidei: 36-27. Primele 10 minute au fost grele pentru România, care a fost condusă chiar și la patru goluri (1-5), însă a revenit repede în joc, a egalat și a preluat pentru prima oară coducerea la 7-6, bazându-se pe un joc cu doi centri, Căbuț și Fenici, extrem de iuți. De asemenea, apărarea a mers foarte bine, iar Ionuț Iancu a scos o mulțime de mingi grele, lansând apoi contraatacuri și chiar marcând de două ori, din poartă în poartă. La pauză a fost 16-13, doar că echipă noastră n-a lăsat nicio clipă garda jos și s-a distanțat în continuare, reușind să se impună cu 36-27.

Pentru echipă noastră au jucat și trei sportivi de la CS Minaur, Călin Căbuț (6 goluri), Andrei Buzle (un gol) și Alexandru Csepreghi, în timp ce Albert Cristescu a fost în tribune. De asemenea, pe bancă s-a aflat și Adrian Petrea, principalul de la Minaur, secundul lui Rareș Fortuneanu la prima reprezentativă.

În celălalt meci al grupei, Suedia s-a impus categoric în Kosovo, 30-16. Următoarele jocuri ale României în preliminariile EURO 2022 sunt cu Kosovo, pe 10 și 13 martie 2021.

România – Muntenegru: 36-27 (16-13)

  • Arbitri: Péter Horváth / Balázs Marton (Ungaria)
  • România: Iancu (2 goluri) – Gabi Bujor 8, Căbuț 6, Ghiță 6, Negru 6, Sadoveac 3, Fenici 1, Dumitriu 1, Thalmaier 1, Buzle 1, Dedu 1, Racoțea, Csepreghi, Szasz, Fotache. Antrenor: Rareș Fortuneanu.
  • Munetengru: Andjelic, Braunovic – S. Vujovic 6, Lasica 4, M. Vujovic 4, Grbovic 3, Lipovina 2, Glendza 2, Cepic 2, F. Vujovic 1, Cavor 1, Radovic 1, Kaludjerovic 1, Simovic, Bakic. Antrenor: Zoran Roganovic.

Sursa – minaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu