Share
Fotbal, Liga 3. CS Minaur Baia Mare a învins cu emoții Unirea Dej. Progresul Șomcuta Mare a pierdut pe final cu Sportul Șimleul Silvaniei

Fotbal, Liga 3. CS Minaur Baia Mare a învins cu emoții Unirea Dej. Progresul Șomcuta Mare a pierdut pe final cu Sportul Șimleul Silvaniei

Una caldă, alta rece, însă în ambele situații, rezultate obținute la limită. CS Minaur Baia Mare a învins acasă cu Unirea Dej, în timp ce Progresul Șomcuta Mare a pierdut în deplasare, cu Sportul Șimleul Silvaniei.

CS Minaur Baia Mare – ACS FC Someșul Dej: 3-2 (0-2)

Stadionul “Viorel Mateianu” din Baia Mare
Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Cosmin Bojan (Tg. Mureș), Zsolt Kopriva (Carei). Obs. Dan Monea (Aiud), Ivan Toma (Bistrița)

CS Minaur: Alexandru Gudea – Alexandru Core, Adrian Popa, Andrei Tînc, Krisztian Szekely, Andrei Ofrim (46, Bogdan Minteuan), Mircea Donca (46, Valer Giurgiu), Paul Nistor, Vasile Pop (46, Andrei Hațiegan), Bogdan Melinte (78, Adrian Zaluschi), Alexandru Pop (90+3, Răzvan Lupu). Antrenori: Vasile Miriuță, Vlad Ungureanu

Someșul Dej: Flaviu Bodea – Ionuț Valea, Sergiu Costin, Alin Toma, Emanuel Nedoru, Alexandru Creciunesc, Dan Bucșa, Mihai Maxin(78, Denis Hordovan), Ionuț Dobrea (69, Paul Colta), Cătălin Nuțu, Stefan Visic (71, Daniel Brumă). Antrenori: Alpar Mesaroș, Ionuț Bal

Cartonașe galbene: Tînc (37), A. Popa (88) / Costin (20), Bodea (86).

Sâmbătă s-au disputat jocurile etapei a 12-a din Liga 3, seria 10, una în care CS Minaur a întâlnit pe Someșul Dej. Ocupanta locului 4 în serie înaintea acestei runde, Someșul Dej, a avut o primă repriză foarte bună, reușind să intre la cabine cu un avantaj de două goluri. După reluare, echipa pregătită de Vasile Miriuță a revenit în joc, a marcat de trei ori și a obținut în cele din urmă victoria.

Cum s-au marcat golurile
14 – gafă în apărarea gazdelor, după ce “salvăm” un balon din corner, recuperează oaspeții, centrare în 6m, șut în bară, apoi un alt șut trimis de această dată de Creciunesc din 12m și e deschidere de scor: 0-1
44 – Visic execută penalty-ul de care a beneficiat în stânga lui Gudea: 0-2
55 – centrare de pe partea stângă, șut din 12-13 m al lui Melinte, balonul lovește stâlpul din stânga portarului și apoi intră în plasă: 1-2
73 – centrare excelentă de pe stânga în fața porții, Melinte pune latul în 6m și aduce egalarea: 2-2
83 – o nouă centrare în careu, de pe partea dreaptă, Paul Nistor reia cu capul din 5-6 m și aduce victorie echipei Minaur: 3-2.

Sursa – csminaur.ro

Sportul Şimleu – Progresul Şomcuta Mare 2 – 1 (0 – 0)

Au marcat: Gabriel Caba (65) şi Adelin Neaga (87), respectiv Lorand Lang (51)

Sportul: Paul Cosma – Marius Leitan (cpt.), Adelin Neaga, Gabriel Caba, Bogdan Ciaca, Claudiu Petruș, Bodiș Norbert, Daniel Contraș, George Pop, Roland Crișan și Gueye Mansour. Au mai intrat: Lazăr Zoltan, Olimpiu Ardelean și Eduard Trinka. Rezerve: Debre Istvan – Sebastian Pop, Silviu Crișan, Vlad Pop, Alexandru Crișan și Vlad Opriș. Antrenor: George Zima

Progresul: Denis Brumar – Bogdan Pașca, Lorand Lang, David Simion, Mihai Revesz, Răzvan Lazăr, David Andrei, Cătălin Tutuță, Tudor Balmoș (cpt.), Bogdan Bușică și Andrei Zete. Rezerve: Iuliu Roșiianu – Bogdan Lazăr, Raul Negreanu, Marco Petran, Cătălin Răduneață, Bogdan Bîrle și Mihai Gherghel. Antrenor: Cristian Bogdan.

Învinsă la meciul de baraj, cât şi la partida din tur, gruparea de sub Măgură s-a revanşat în faţa maramureşenilor şi a câştigat sâmbătă, la Şimleu. Gazdele au avut puterea să revină de la 0 – 1 şi s-au impus pe final de meci, reuşind să obţină 3 puncte mari în lupta pentru evitarea ultimelor două locuri

Sportul Șimleu a arătat o altă față la primul meci oficial de acasă, cu Progresul Șomcuta Mare, pe care l-a câștigat cu 2 – 1. A fost o victorie cu gust de revanșă pentru șimleuani, care au pierdut în fața maramureșenilor la meciul de baraj, cât și în turul de campionat.

Și la Șimleu, Progresul Șomcuta Mare a fost un adversar incomod, care era cât pe ce să plece acasă un punct.

Pe un teren greu, Sportul Șimleu a dominat și a avut o bară în prima repriză, după un șut de la aproximativ 25 m a lui Bodis Norbert. Prima repriză s-a terminat cu un scor ”alb”, însă la scurt timp după reluare, oaspeții au deschis scorul dintr-o fază fixă, prin Lorand Lang. Asta după ce tot maramureșenii au mai avut o ocazie mare și au lovit bara porții lui Paul Cosma.

Deși terenul a fost tot mai greu, elevii lui George Zima au avut puterea să revină și în minutul 65 au egalat. Gabriel Caba a fost la finalizare și a marcat după o centrare a lui George Pop. Acesta din urmă a fost și el aproape de gol, dar a nimerit bara cu un șut de la 20 m.

Gruparea de sub Măgură a avut o dorință mare de victorie, astfel că a presat pe final, reușind să de-a lovitura cu 3 minute înainte de final. După un contraatac, Lazăr Zoltan l-a deschis pe Adelin Neaga, care a înscris pentru 2 – 1 cu un șut deviat.

În ultimele minute, șimleuanii au ținut cu dinții de acest rezultat, chiar și cu prețul unor eliminări. Pe final a văzut cartonașul roșu Lazăr Zoltan, iar în ultimele secunde a văzut al doilea galben și implicit cartonașul roșu Daniel Contraș, pentru trageri de timp.

În 9 oameni a terminat Sportul Șimleu acest joc, însă la final s-a putut bucura de 3 puncte mari, care o ajută enorm în lupta pentru menținerea în Liga a III-a.

Sursa – sportulsalajean.ro

Etapa 12 (sâmbătă, 20 martie)

  • CSC Sânmartin – CSM Satu Mare: 2-2
  • Sportul Șimleu Silvaniei – Progresul Șomcuta Mare: 2-1
  • Gloria Bistrița – CAO Oradea: 1-1
  • CS Minaur Baia Mare – ACS FC Someșul Dej: 3-2
  • SCM Zalău – Luceafărul Oradea: 1-0

Clasament

  1. SCM Zalău – 27p (31-13) – 12
  2. CS Minaur – 23p (29-17) – 12
  3. CAO Oradea – 21p (18-16) – 12
  4. Someșul Dej – 18p (21-20) – 12
  5. Gloria Bistrița – 18p (20-23) – 12
  6. Șimleu Silvaniei – 16p (17-22) – 12
  7. CSC Sânmartin – 14p (18-19) – 12
  8. Progresul Șomcuta – 14p (21-25) – 12
  9. CSM Satu Mare – 11p (17-24) – 12
  10. Luc. Oradea – 5p (13-26) – 12

Etapa viitoare (sâmbătă, 27 martie, ora 15.00): Zalău – Sânmartin; Luceafărul – CS Minaur; Someșul Dej – Gloria Bistrița; CAO Oradea – Sportul Șimleu; Progresul Șomcuta – CSM Satu Mare.

Sursa clasament – csminaur.ro

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu