Share
Elevii lui Dorin Toma reiau pregătirile cu membri noi în stafful tehnic

Elevii lui Dorin Toma reiau pregătirile cu membri noi în stafful tehnic

Secția de fotbal a CS Minaur Baia Mare e în mare agitație zilele acestea. La nivelul conducerii tehnice a echipei s-au făcut mai multe „achiziții” și s-au vehiculat și mai multe zvonuri. În ciuda faptului că dinspre conducerea clubului de drept public nu avem nici un comunicat oficial știm totuși că Romulus Buia și Florin Darida au primit funcții la echipă. Se vehiculează diferite titulaturi de tipul manager sportiv sau director tehnic, cert e că încă nu avem o confirmare oficială. Tot la nivel de conducere tehnică se vehiculează și numele lui Tibor Selymes, care ar urma să sprijine cu sfaturi, dar și cu asocierea numelui său cu clubul băimărean. E greu de înțeles totuși care va fi rolul acestuia, în condițiile în care Dorin Toma face o treabă bună, secondat din această iarnă și de Romulus Buia. Unele surse spun însă că Selymesi și-a luat deja treaba în serios și a trimis prin email primele planuri de pregătire.

Vine sau nu vine… Horia Sabo ca investitor

Numele lui Horia Sabo ca potențial investitor în fotbalul băimărean a început să circule odată cu cel al lui Tibor Selymes, cei doi având o relație apropiată. Tânărul om de afaceri are antecedente ca investitor în fotbal, după ce a fost implicat la Politehnica Iași. Născut la Târgu Mureș, dar crescut și educat la Baia Mare, Horia Sabo a fost o vreme jurnalist la nivel local și apoi producător TV în cadrul trustului Media Pro. A intrat apoi în lumea afacerilor, familia sa fiind implicată în mai multe investiții în Baia Mare. Contactat de directmm.ro, Horia Sabo a declarat: „Nici vorbă, nu am nici o intenție în acest moment de a investiti în ligile inferioare. E fumigenă, nu sunt implicat. Fără infrastructură serioasă, investiția în fotbal e ca și cum ai băga bani într-un sac fără fund. Iar infrastructura nu există. Mă refer la capacități de atragere și creștere de juniori, un incubator de fotbal.”

Obiectiv clar, promovarea

Echipa condusă de Dorin Toma se reunește luni, 13 ianurie, la ora 14.30, urmând să înceapă pregătirile pentru retur. Patru fotbaliști au părăsit în această iarnă echipa. Aceștia sunt Raul Stanciu, Alexandru Muscă, Vlad Suciu și Alexandru Mitracu. Pe lista posibilelor plecări se află și portarul Alexandru Gudea, despre care se zvonește că ar avea o ofertă de la Astra Giurgiu. Acesta nu a fost utilizat deloc în tur, în principal din cauza faptului că Dorin Toma a preferat să îl utilizeze pe juniorul Balazs Dombradi, regulamentul impunând folosirea a cel puțin 3 juniori la fiecare meci. Acest aspect al juniorilor este unul care în continuare dă dureri de cap, Dorin Toma dorindu-și insistent să aducă în lot cel puțin doi tineri care să facă față la acest nivel. La capitolul sosiri singura certitudine este Cristian Bud, care și-a rezolvat probleme la Turis Turnu Măgurele și va fi prezent la reunire. Despre posibila sosire a lui Paul Batin știm că acesta așteaptă oferte de la nivelul Ligii I, urmând să semneze cu băimărenii doar în cazul în care nu va avea un angajament mai bun. Deocamdată pregătirile au loc la nivel local, urmând să se stabilească în scurt timp unde va avea loc cantonamentul centralizat. Se cunoaște deja și calendarul parțial al meciurilor de pregătire. Astfel pe 25 și 31 ianurie Minaur va juca la Iclod cu Gloria Bistrița, urmând ca tot la Iclod să întâlnească pe 7 februarie pe Unirea Dej și pe 22 februarie pe SCM Zalău.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu