Share
După mai bine de 4 ani, Minaur poate redeveni lider în Liga Zimbrilor (VIDEO)

După mai bine de 4 ani, Minaur poate redeveni lider în Liga Zimbrilor (VIDEO)

Ultima dată când Minaur respira aerul rarefiat al primei poziții în clasamentul diviziei de elită a handbalului masculin românesc era în primăvara anului 2015, nu cu mult chiar înainte de a deveni campioană. De atunci suporterii băimăreni s-au mai bucurat ocazional când – conjunctural – am atins treptele podiumului, pe la început de sezon.

Azi, după 7 etape jucate în Liga Zimbrilor, Minaur Baia Mare rămâne singura echipă neînvinsă din campionat. Victoria Stelei împotriva campioanei en-titre Dinamo București, într-un meci în devans al etapei a 8-a,  o aduce pe Minaur în postura de a lupta azi pentru urcarea pe primul loc. Pentru asta are nevoie să bată pe Potaissa Turda, actuala ocupantă a locului 3, pentru asta e nevoie de încurajările suporterilor. O posibilă victorie i-ar duce pe băimăreni la cota 22 (puncte), adică un punct mai mult decât actualul lider Dinamo. Acel Dinamo pe care îl va întâlni în deplasare în etapa a 9-a, pe 9 noiembrie. Și, dacă e să constatăm că Minaur a bătut pe Steaua (în deplasare), iar Steaua a învins-o pe Dinamo, atunci  începem să visăm frumos … Dar mai bine să așteptăm rezultatul meciului cu Potaissa.

Momentul ultimului meci cu Potaissa Turda pe teren propriu (sezonul trecut) coincidea cu lansarea primului imn oficial al echipei. Din păcate, în acest sezon organizatorii nu l-au mai rulat la meciurile de acasă ale echipei. Poate e momentul ca suporterii să îl savureze din nou.

Atunci cele două echipe terminau la egalitate, meciul fiind viu încă în amintirea căpitanului Alexandru Csepreghi care a declarat pentru site-ul clubului: „Probabil vom avea din nou un meci greu, pentru că niciodată meciurile cu Turda n-au fost ușoare. Ne aducem aminte de anul trecut, când am făcut egal cu ei acasă, nu i-am putut bate. În acest an însă, eu zic că echipa noastră este diferită, jucăm mult mai bine, avem și un moral mult mai bun. Puține echipe vor câștiga acasă la noi.”

Meciul nu este transmis de TVR pe niciunul din canalele sale, poziția echipei băimărene în clasament surprinzându-i pe cei responsabili la începutul sezonului  cu programarea transmisiilor din Liga Zimbrilor. În schimb, partida va fi transmisă live de canalul portalului de știri turdanews.net.

Dar partida  – care are loc astăzi, 17 octombrioie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare – merită văzută la fața locului. Iar în sală sunt așteptați cât mai  suporteri, pentru o atmosferă ca în vremurile bune!

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur/ by Ovidiu Dragomir

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu