Share
Din Carei, prin Baia Mare, direct în Women Champions League

Din Carei, prin Baia Mare, direct în Women Champions League

Echipa feminină de fotbal Independența Baia Mare a devenit o adevărată pepinieră de fotbaliste. Al doilea nume de pe lista transferurilor pentru sezonul viitor la U Olimpia Cluj Napoca este Daiana Oneț.

Daiana este o jucătoare tânăra, născută în anul 2004, polivalentă, însă care s-a evidențiat și a confirmat jucând mijlocaș central.

Originară din Carei, județul Satu Mare, Daiana a debutat în fotbalul mare la Independența Baia Mare, sub comanda domnului profesor Liviu Ivasuc.

Transferul la Cluj Napoca, face parte din strategia clubului clujean de a avea în următoarele sezoane o generație tânăra valoroasă, bazată în mare parte pe sportive născute în anii 2003 – 2006.

Daiana este componentă în cadrul  selecționatei U17 a Românie, care a obținut calificarea la Turul de Elită în acest an și, alături de colegele ei de generație, reprezintă un grup valoros, care cu siguranță va decide evoluția fotbalului feminin romanesc în viitori ani.

Despre Daiana, antrenorul primei echipe de la „U” Olimpia Cluj, domnul Iulian Szekely afirmă:

„Este o jucătoare tânăra și cu certe calități, pentru postul de mijlocaș central. Am remarcat-o în 2018 la turneul final al CN de junioare U15, ca fiind o jucătoare pe care se vedea bucuria de a juca fotbal. Suntem într-o continuă căutare de tinere talente în Romania și Daiana este un plus al generației de jucătoare născute în anul 2004. De asemenea, deși avem multe senioare valoroase, poate face parte inclusiv din lotul pentru Champions League pentru acest sezon.”

Odată cu parafarea contractului, fosta sportivă a băimărencelor a  declarat pentru site-ul oficial al clubului:

”Fotbalul pentru mine reprezintă o pasiune desăvârșită, dar în același timp și o provocare. Sunt mândră de realizările mele pe plan sportiv și în continuare o să îmi dau toată silința pentru a crește zi de zi și de a evolua la un nivel ridicat.

Activitatea mea ca jucătoare a început la Carei, la o echipă de băieți, urmând apoi în scurt timp transferul la Independența Baia Mare. Acum sunt fericită că am putut promova valoric la Campioana României, „U” Olimpia Cluj și bineînteles mă gândesc să confirm, atât aici cât și la echipa Națională a României WU 17 .

Cu ocazia transferului la „U” Olimpia Cluj, țin să mulțumesc conducerii de la „U” Olimpia Cluj, pentru susținerea si încrederea pe care mi-au acordat-o, dar și staff-ului tehnic și administrativ de la Independența Baia Mare pentru încrederea, susținerea și pregătirea de care am beneficiat până în prezent.”

Daiana Oneț va prelua la Cluj numărul 88, făcut celebru de Beatrice Tărășilă.

Info & foto: u-olimpiacluj.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu