Share
Cupa României – Minaur pierde dramatic la aruncările de departajare după ce a condus și cu 5 goluri (GALERIE FOTO)

Cupa României – Minaur pierde dramatic la aruncările de departajare după ce a condus și cu 5 goluri (GALERIE FOTO)

Înfrângere suferită de Minaur Baia Mare în faza optimilor de finală ale Cupei României. Fără Csepreghi în lot (ruptură musculară și minim 4 săptămâni de pauză), băimărenii au pierdut după ce au condus aproape toată partida. Se pare că Stephane Plantin nu a găsit nici acum, după un tur întreg, cauză căderii drastice de formă din repriza a doua, cădere din cauza căreia echipa a suferit aproape meci de meci.

CS Minaur Baia Mare – CSM Bacău: 26-27 (14-12; 23-23)

Minaur a condus din primul minut și după 11 minute avea deja 6-3. A menținut apoi avansul până la 12-9 (min. 23), terminând repriza cu un avans de 2 goluri (14-12). Gazdele încep bine și repriza secundă și se distanțează la 5 goluri (18-13, min. 36). Vine deja clasica perioadă de „picaj liber” și băcăuanii egalează (19-19, min. 49), preluând apoi conducerea pentru prima dată în meci (21-22, min. 55). Finalul duce tensiunea spectatorilor la cote ridicate. Bușecan e eliminat când mai erau 4 minute și Bacăul conducea (22-23), după ce Brajovic aruncase în bară. Vine rândul lui Țenghea, care scote aruncarea ce îi putea desprinde decisiv pe băcăuani. Buzle nimerește și el transversala, apoi Brajovic interceptează la următorul atac al oaspeților și Bera egalează câteva secunde mai tâziu (23-23, min. 58:18). Scăpăm fără gol în perioada de inferioritate și Plantin cere time-out. Din păcate nu ne iese faza pregătită, Brajovic fiind parat de Saldatsenka. Bacăul are ultimul atac când mai sunt 15 secunde. Din fericire rămâne egal și se trece la executarea aruncărilor de la 7 metri, câte 5 de fiecare parte. Bacăul ratează o singură dată, prin Tîrzioru, în timp ce băimărenii o fac de două ori, Botea nimerind bara și Bera fiind parat de același Saldatsenka.

Minaur pierde astfel șansa de a accede în sferturi, unde ar fi putut întâlni adversari accesibili. Suporterii băimăreni sunt nevoiți să se consoleze cu merituoasa clasare pe podium la finalul turului Ligii Zimbrilor, în așteptarea unui retur cel puțin la fel de bun.

A fost și ultima reprezentație a băimărenilor în fața propriilor suporteri, ultimul meci al anului urmând a se juca joi, 12 decembrie, în deplasare, la Constanța, o partidă din cadrul primei etape din retur.

CS Minaur Baia Mare: Ionuț Ciobanu (7 intervenții), Adrian Țenghea (o intervenție) – Milan Kotrc 8/11 (5 de la 7m), Vojislav Brajovic 6/9 (unul de la 7 metri), Janja Vojvodic 3/4 (unul de la 7 m), Tudor Botea 1/3, Andrei Buzle 3/5, Georgel Haiduc 3/5, Albert Cristescu 1/1, Daniel Bera 1/2, Robert Nagy, Daniel Mureșan, Călin Căbuț, Teo Coric, Tomas Cip, Mihai Bușecan. Antrenori: Stephane Plantin, Alexandru Sabou și Răzvan Pop.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu