Share
Controverse între suporteri și conducerea naționalei, care se răsfrâng și asupra unei jucătoare de la Minaur

Controverse între suporteri și conducerea naționalei, care se răsfrâng și asupra unei jucătoare de la Minaur

Conducerea tehnică a naționalei feminine de handbal a anunțat lotul de 18 handbaliste care vor alcătui echipa României la Campionatul Mondial din Japonia ce se desfășoară între 30 noiembrie și 15 decembrie. Naționala noastră face parte din Grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal și Kazakhstan, urmând să debuteze cu o partidă în fața Spaniei, pe 30 noiembrie.

În lotul lărgit de 28 de handbaliste anunțat cu câteva zile în urmă erau incluse și două sportive de la Minaur, Sonia Seraficeanu (foto sus, în prim-plan) și Anca Polocoșer. Cea din urmă a participat și la europenele de anul trecut. În final, cei doi tehnicieni, Thomas Ryde și Costică Buceschi, au decis ca singura băimăreancă ce va fi inclusă în lot să fie tânăra de 22 de ani, extrema dreaptă Sonia Seraficeanu.

Ca de fiecare dată, suporterii își exprimă părerea referitor la acest subiect al selecției, mai mult sau mai puțin mulțumiți. De data aceasta însă reacțiile exprimate în mediul online sunt mult mai vehemente ca de obicei. Subiectul controversei îl constituie neconvocarea Laurei Moisă (foto stânga), de la CSM București, și a Sorinei Târcă, de la Corona Brașov. Prima este o jucătoare cu o vastă experiență, recent transferată la vicecampioana României, unde are prestații bune. Cea de a doua este golghetera la zi a Ligii Florilor și este fiica reputatei Mariana Târcă. Despre ea se speculează că are un conflict cu președintele FRH, Alexandru Dedu, care prin neconvocarea fiicei sale ar încerca să se răzbune pentru neînțelegeri mai vechi. În mod evident, Dedu neagă acest scenariu.

Cert e că liderul de opinie al suporterilor echipei naționale de handbal, Angela Pop, cea care duce după ea prin toată lumea iubitorii de handbal și care nu a lipsit de la nicio competiție majoră în ultimii ani, s-a supărat și a reacționat dur:

”Dacă cineva, poate să țină cont și de dorința suporterilor, măcar o dată, eu, Angela Pop, spun că sunt foarte furioasă și tristă de neconvocarea Sorinei si a Laurei. Îi rog pe cei care s-au gândit la lista jucătoarelor să se mai gândească. Aceste fete chiar merită. Nu am facut asta niciodata, o fac pentru prima și ultima dată, dar spun că sunt foarte dezamăgită. Ce să mai înțeleg eu, ca om care străbate lumea în lung și-n lat, ca să susțin echipele românești? Cum să înțeleg neconvocarea Sorinei și a Laurei? Cum?”

Opinia vehementă a Angelei Pop este susținută de suporteri și chiar de tehnicieni și jurnaliști din întreaga țară, subiectul devenind viral online. Din comentariile postate reiese că se pregătește chiar o petiție prin care să se solicite revizuirea lotului.

Deoarece sunt doar 18 locuri în echipă, o eventuală acceptare a Laurei Moisă ar însemna cel mai probabil renunțarea la Sonia Seraficeanu, despre care chiar și unii suporteri băimăreni consideră că nu se ridică la nivelul sportivei de la CSM București.

Selecționerul Thomas Ryde a reacționat într-o conferință de presă și a explicat motivul pentru care a preferat-o pe Sonia Seraficeanu: „La Laura nu am văzut evoluția pe care o așteptam. Am vorbit cu ea despre condiția ei fizică, am antrenat-o din iulie până de curând. A fost o decizie foarte grea, dar repet, dacă o jucătoare nu face ce îi spun, nu se poate aștepta să continue această colaborare”.

Lotul României pentru Campionatul Mondial

  • Portari: Diana Ciucă (SCM Râmnicu Vâlcea), Denisa Dedu (CSM București), Yulia Dumanska (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Extreme stânga: Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea), Ana Maria Iuganu Popa (SCM Gloria Buzău)
  • Interi stânga: Bianca Bazaliu (Corona Brașov), Cristina Neagu (CSM București), Gabriela  Perianu (CSM București)
  • Centri: Eliza Buceschi (Corona Brașov), Cristina Laszlo (Corona Brașov), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)
  • Interi dreapta: Daria Bucur (Corona Brașov), Mădălina Zamfirescu (SCM Râmnicu Vâlcea)
  • Extreme dreapta: Aneta Udriștioiu (Dunărea Brăila), Sonia Seraficeanu (CS Minaur Baia Mare)
  • Pivoți: Raluca Băcăoanu (SCM Râmnicu Vâlcea), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București).

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


2 Comentarii în această postare

  1. Cea mai mare vina o are BUCESCHI in toata povestea.El tine neaparat sa dovedeasca ce bun este si binenteles avea nevoie si de o jucatoare la campionatul mondial din echipa MINAUR.
    Suporterii se consuma degeaba,cu TIRCA SI MOISA,tot nu vom face mare lucru.In continuare ne bazam pe NEAGU sa rezolve tot,nu avem un joc de echipa in viteza,un joc modern la niveleul zilelor noastre.Cu doi antrenori mediocri si o echipa selecionata pe interese,nu vom prinde loc pentru OLIMPIADA.
    Asta e tara,astia sunt locuitorii !!!

    Răspunde
  2. Nu are valoare ptr lot national jucatoare si antrenorul Costică.

    Răspunde

Lasă un comentariu