Share
Calificare în sferturile Cupei României pentru fetele de la Minaur

Calificare în sferturile Cupei României pentru fetele de la Minaur

Meci oarecum apatic, marți seara, în optimile de finală ale Cupei României la handbal feminin, între Minaur Baia Mare și AHCM Slobozia. Partida s-a jucat în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” și a avut ca miză calificarea în primele opt echipe ale competiției. Minaur a trecut mai departe și mai lejer decât o arată scorul, echipa condusă de Costică Buceschi nefiind nevoită să se întrebuințeze prea serios, în ciuda unei prime reprize destul de echilibrate.

CS Minaur Baia Mare – AHCM Slobozia 29-20 (12-9)

Prima parte a meciului a fost dominată de ratări, mai ales de partea băimărencelor care în primele 10 minute au marcat de 4 ori din 11 încercări, irosind și două aruncări de la 7 metri. Slobozia chiar a condus timp de 20 de minute, ultima dată când a fost în avantaj scorul fiind 6-7 (min. 20). Pe final de repriză Minaur a schimbat ritmul și a terminat în avantaj (12-9).

În debutul reprizei secunde gazdele au punctat de 3 ori consecutiv (15-9, min. 36), semnal pentru Costică Buceschi să ruleze și restul băncii de rezerve, având în vedere că duminică Minaur joacă un meci important, pe teren propriu, în compania handbalistelor de la SCM Craiova. Ușor, ușor, băimărencele s-au desprins (21-13, min. 40), spre final marcând chiar și Oana Boroș, mezina echipei. Mai mult, am văzut-o jucând pentru prima dată în acest sezon chiar pe postul ei de extremă stânga pe Petruța Argyelan. Trupa condusă de Gheorghe Covaciu a mai strâns puțin scorul (26-20, min. 56), dar Minaur a ripostat, marcând ultimele 3 goluri ale meciului.

CS Minaur Baia Mare – Ana Maria Măzăreanu (10 intervenții, a apărat și un 7m), Cristina Enache (3 intervenții) – Sonia Seraficeanu 6/11, Yaroslava Burlachenko 5/6, Larisa Tămaș 4/4, Roxana Szolosi 4/7 (3 din 7m), Marija Shteriova 4/10, Andreea Popa 2/3, Mădălina Conache 1/1, Oana Borș 1/2, Helena Rysankova 1/3, Anca Polocoșer 1/3, Petruța Argyelan, Oana Cîrstea, Camelia Hotea, Oana Bondar. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu