Share
Poetul Nichita Stănescu: „Maramureșul, după parerea mea, este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume pe care am putut să le văd vreodată”

Poetul Nichita Stănescu: „Maramureșul, după parerea mea, este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume pe care am putut să le văd vreodată”

Astăzi, 31 martie, se împlinesc 88 de ani de la nașterea poetului Nichita Stănescu.

Pe rețelele de socializare circulă un fragment dintr-un interviu cu acesta (de N. Prelipceanu), referitor la județul nostru. Îl redăm în cele ce urmează:

– Ce părere ai despre Maramureș?
– Maramureșul, după parerea mea, este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume pe care am putut să le văd vreodată. N-am călătorit foarte mult în străinătate, dar cât mi-a trebuit am călătorit, am văzut câteva țări cum ar fi, să zicem, Anglia, Franța, Finlanda, Italia, Germania, țări minunate. Nicăieri n-am întâlnit însă un spațiu atât de miraculos și atât de splendid sufletește, de o frumusețe a peisajului și de o frumusețe morală așa cum l-am întâlnit în Maramureș și asta o spun nu pentru sunt român, ci pentru că am constat că așa este. Așa se face că după ce am descoperit Maramureșul am simțit nevoia la scurt timp să mă reîntorc și îndată ce condiția fizică îmi va permite din nou voi cerceta toti coclaurii maramureșeni, pentru că îmi dau o mare tărie, mie, personal, îmi revigorează propriile viziuni poetice.

Sursa: Cultură Tradițională Maramureș
Foto: Nichita și frații Florea în Maramureș

Lasă un comentariu