Share
”Hai acasă, te rooooooog!” – strigătul sfâșietor al surorii tânărului ucis de tren, la Fersig

”Hai acasă, te rooooooog!” – strigătul sfâșietor al surorii tânărului ucis de tren, la Fersig

”A fost ceață”● ”A fost și Crucea Sfântului Andrei” ● ”Da, era, dar fără semnalizare acustică și luminoasă” ● ”Mor oameni și fiindcă CFR-ul nu mai are bani să întrețină infrastructura” ● ”Dar și el putea fi mai atent, mai precaut” ● Aiurea, asta i-a fost soarta și cu soarta nu te pui” ● ”Dar era acolo Crucea Sfântului Andrei…” ● ”Crucea e și acum, dar Dănuț nu mai e”…

Și curge vălmășagul vocilor reale și imaginare, incapabile să înțeleagă de ce un tânăr de 20 de ani, săritor, harnic – muncea La Șuior și era și student în Baia Mare -, simpatic și îndrăgit de cei care-l cunoșteau, brusc nu mai e. De azi pe mâine. Nu poți crede, nu poți accepta. Cei apropiați încă îl așteaptă pe Dănuț Ionuț, tânărul care și-a pierdut viața în accidentul de tren, petrecut în ceața dimineții de 12 iulie. Ba chiar îl cheamă acasă. ”Mereu împreună, dragul meu frățior. Te iubesc enorm de mult. Hai acasă, te rooooooog!  – e mesajul sfâșietor al surorii sale, Maria (foto sus, alături de Dănuț).

”Nu te voi uita niciodată, pentru că mă făceai să râd de fiecare dată cand te vedeam; pentru că de fiecare dată când simțeam că nu mai pot să spăl pahare, tot timpul mă ajutai și dup aceea făceai un pic de misto de mine; pentru că nu era zi la Șuior în care să nu fugim unul după altul cu mătura. Zâmbesc și plâng în același timp, când îmi aduc aminte. Dar cel mai dureros este faptul că aceste lucruri nu se vor mai repeta. …Dumnezeu să te odihnească” – zâmbește și plânge Cătălina Rohian..

”Doamne, ai grijă de sufletul lui și odihnește-l în pace! Sper că acolo unde ești să fii la fel de fericit cum ai fost aici! Dumnezeu să te odihneasca în pace!  Acum ești un înger între alți îngeri! – a postat Mădălina Roman.

Iar vălmășagul mesajelor de adio, al condoleanțelor, al regretelor curge mai ceva decât cel al vocilor de menționate la început pentru  Dănuț,  care ”a plecat prea repede, prea tânăr”…

Citește și  În Fersig, un mire cu aripi de înger se înalță, azi, la ceruri

Foto:@dănuț.ionut.9; Alex Remețan

Lasă un comentariu