„Cupa Crăciunului” va aduce magia sărbătorilor pentru șahiștii băimăreni - 14 minute în urmă
Autobuzul lui Moș Crăciun se pregătește să pornească la drum în Baia Mare - 35 minute în urmă
„Feeria de Crăciun: O poveste prin dans și gimnastică ritmică”, la LPS Baia Mare - 48 minute în urmă
Rugăciune și colind la Catedrala „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației - 51 minute în urmă
Trei zile de sărbătoare: Târgul de Crăciun ,,Poveste de iarnă” de la Târgu Lăpuș debutează astăzi - 1 oră în urmă
„Piața muncii 2025. Strategii, tendințe, perspective”: eveniment dedicat studenților la ZborHub Baia Mare - 1 oră în urmă
5 decembrie – Sorin Grindeanu, președintele PSD - 1 oră în urmă
Prognoza meteo Maramureș – 5 decembrie 2025 - 2 ore în urmă
Moșul a primit o mână de ajutor de la polițiștii maramureșeni - 13 ore în urmă
Vine Laura Codruţa Kövesi acasă? Europa îi alege succesorul - 14 ore în urmă
Mărul, fructul minune pentru sănătate
Studii recente arată că merele sunt considerate sănătoase datorită conținutului lor bogat în nutrienți și beneficiilor aduse organismului. Bogayte în fibre, acestea conțin pectină, o fibră solubilă care ajută la reducerea nivelului de colesterol și la reglarea glicemiei. Merele conțin un mix de vitamine și antioxidanți:
Vitamina C: Este un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, întărește sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului.
Vitamina A, E, K și B: Deși în cantități mai mici, aceste vitamine contribuie la sănătatea generală.
Potasiu: Ajută la menținerea sănătății inimii și a funcției musculare
Consumul de mere a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare datorită conținutului lor de fibre, potasiu și antioxidanți. Merele au un conținut scăzut de calorii și sunt bogate în fibre, ceea ce poate induce senzația de sațietate și poate ajuta la controlul greutății. Fibrele solubile din mere încetinesc digestia și absorbția zaharurilor, ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge și prevenind creșterile bruște ale glicemiei.
Studiile sugerează că antioxidanții din mere pot proteja celulele creierului împotriva stresului oxidativ și pot reduce riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Consumul regulat de mere, ca parte a unei diete echilibrate, poate contribui semnificativ la menținerea sănătății generale și la prevenirea diverselor afecțiuni.
Lăcrimioara ZOTA













