Moneda euro aniversează 30 de ani - 11 minute în urmă
149 de sesizări într-o săptămână la Poliția Locală Baia Mare - 16 minute în urmă
Primele cete de colindători au ajuns la Catedrala Episcopală, gazde fiind PS Iustin și PS Timotei Sătmăreanul - 57 minute în urmă
Prins conducând prin Baia Mare cu 103 km/h și cu 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat - 2 ore în urmă
Casa de Cultură a orașului Seini a fost cuprinsă de magia Crăciunului, în cadrul concertului de colinde și muzică religioasă - 3 ore în urmă
Experiențe mai sigure pentru jucători, cu ajutorul ghidurilor de cazino și jocurilor demo - 3 ore în urmă
Biserica ortodoxă din Fânațe va găzdui prima ediție a concertului „Colind străbun la Nașterea Domnului” - 3 ore în urmă
O zi plină de energie la Târgu Lăpuș: 3 evenimente sportive s-au desfășurat cu succes - 3 ore în urmă
A apărut un număr dublu al revistei „Nord Literar” - 3 ore în urmă
Excelență și inovație: Prof. univ. dr. emerit Petru Dunca, în dialog cu prof. dr. ing. Vasile Țopa, rectorul UTCN (VIDEO) - 4 ore în urmă
Mărul, fructul minune pentru sănătate
Studii recente arată că merele sunt considerate sănătoase datorită conținutului lor bogat în nutrienți și beneficiilor aduse organismului. Bogayte în fibre, acestea conțin pectină, o fibră solubilă care ajută la reducerea nivelului de colesterol și la reglarea glicemiei. Merele conțin un mix de vitamine și antioxidanți:
Vitamina C: Este un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, întărește sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului.
Vitamina A, E, K și B: Deși în cantități mai mici, aceste vitamine contribuie la sănătatea generală.
Potasiu: Ajută la menținerea sănătății inimii și a funcției musculare
Consumul de mere a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare datorită conținutului lor de fibre, potasiu și antioxidanți. Merele au un conținut scăzut de calorii și sunt bogate în fibre, ceea ce poate induce senzația de sațietate și poate ajuta la controlul greutății. Fibrele solubile din mere încetinesc digestia și absorbția zaharurilor, ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge și prevenind creșterile bruște ale glicemiei.
Studiile sugerează că antioxidanții din mere pot proteja celulele creierului împotriva stresului oxidativ și pot reduce riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Consumul regulat de mere, ca parte a unei diete echilibrate, poate contribui semnificativ la menținerea sănătății generale și la prevenirea diverselor afecțiuni.
Lăcrimioara ZOTA
















