Share
Mai mulți pacienți la UPU Baia Mare după ieșirea din starea de urgență

Mai mulți pacienți la UPU Baia Mare după ieșirea din starea de urgență

În perioada stării de urgență (16 martie – 15 mai), în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (SJUBM) s-a acordat asistență medicală pentru 6.688 de pacienți.

Potrivit medicului șef UPU, dr. Dan Roman, după ieșirea din starea de urgență s-a remarcat o creștere a numărului de pacienți, un procent considerabil fiind reprezentat de persoane care au suferit diverse traumatisme. Mai precis, în perioada 15 mai – 25 mai, la urgență au ajuns 1.586 de pacienți. Dintre aceștia, 227 au prezentat traumatisme, în special fracturi accidentale.

„Încurajăm respectarea regulilor de distanțare socială și igienă recomandate de către autorități și prezentarea în Unitatea de Primire Urgențe în cazuri justificate, pentru a nu supraaglomera acest serviciu și a evita riscul de contagiozitate. Vă reamintim că accesul în spital, atât pentru serviciile Ambulatorului Integrat, cât și serviciul de urgență, se realizează doar după efectuarea triajului epidemiologic”, spune reprezentanții Spitalului Județean Baia Mare.

Lasă un comentariu