Share
La Spitalul Județean Baia Mare a fost dată în funcțiune platforma de testare RT-PCR

La Spitalul Județean Baia Mare a fost dată în funcțiune platforma de testare RT-PCR

În cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost dată în funcțiune platforma integrată de diagnostic molecular (PCR-RT) în care vor fi realizate teste pentru identificarea noului coronavirus SARS-CoV-2, cât și alte testări cum ar fi cele de oncologie.

Autoritățile județene au alocat sumele necesare pentru achiziționarea noului aparat de testare PCR, iar amenajarea spațiului s-a realizat în regie proprie de către Spitalul Județean Baia Mare. Valoarea echipamentelor este de 443.870 lei cu TVA.

În primă etapă pot fi efectuate 96 de teste. Pacienții testați sunt automat înscriși în platforma națională Corona Forms gestionată de S.T.S., urmând a fi anunțați prin sms dacă sunt pozitivi. Automat informația ajunge și la Direcția de Sănătate de Publică, care introduce datele în sistemul de monitorizare a pacienților Covid-19.

Maramureșenii au două variante de a se testa la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. La cerere, cu plata contravalorii de 300 de lei a testului și completarea documentației aferente (anexei 2) sau în urma stabilirii de către medic a încadrării în definiția de caz (expunere directă, simptomatologie, rezultat rapid pozitiv.) Testarea contracost se realizează cu programare la Spitalul Județean.

În prezent, în Maramureș mai funcționează trei platforme de testare RT-PCR: la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul Sighet și la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus.

Lasă un comentariu