Share
Cafeaua decofeinizată ar putea fi cancerigenă. Avertismentul specialiștilor

Cafeaua decofeinizată ar putea fi cancerigenă. Avertismentul specialiștilor

Cafeaua este probabil cea mai populară băutură, cafeina fiind substanța care ne „pune pe picioare” și „ne trezește” dimineața. Dar unele persoane cu diferite probleme de sănătate trebuie să evite cafeina, însă nu și vor să evite și cafeaua. Astfel, pentru aceștia există cafeaua decofeinizată. Însă procesul de decofeinizare ar putea face ca băutura să conțină substanțe nu tocmai săntoase. De fapt, chiar cancerigene, după cum arată specialiștii.

Substanța care ridică semne de întrebare este clorura de metilen, un lichid incolor care este utilizat în anumite procese industriale, „inclusiv în decaparea vopselelor, fabricarea produselor farmaceutice, fabricarea de decapanți și curățarea și degresarea metalelor”, după cum arată Administrația pentru Securitate și Sănătate în Muncă, scrie edition.cnn.com.

Substanța poate cauza chiar moartea

Clorura de metilen este cunoscută de mult timp ca fiind cancerigenă, fiind desemnată ca atare de către Programul Național de Toxicologie al Institutului Național de Sănătate, de Agenția pentru Protecția Mediului și de Organizația Mondială a Sănătății, a declarat dr. Maria Doa, director senior de politică chimică pentru Fondul de Apărare a Mediului, unul dintre cele cinci grupuri și persoane care se află în spatele a două petiții privind aditivii alimentari și coloranții trimise către Foomd and Drug Administraton (FDA) din SUA, în noiembrie.

„Pe lângă faptul că este cancerigenă, clorura de metilen poate provoca și alte efecte nocive pentru sănătate, cum ar fi toxicitatea hepatică și, la expuneri mai mari, efecte neurologice și, în unele cazuri, moartea”, a adăugat Doa. Aceste riscuri sunt în contextul unei expuneri acute externe la niveluri ridicate de substanță chimică sau al ingestiei acesteia ca atare, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu