Share
Activitatea din două spitale din Maramureș, paralizată în urma unui atac cibernetic

Activitatea din două spitale din Maramureș, paralizată în urma unui atac cibernetic

În toată țara au fost atacate ieri, în total, 18 spitale. Două dintre ele au fost în Maramureș, unul în Baia Mare și unul la Sighetu Marmației.

Astfel, atacul cibernetic masiv de tip ransomware, a făcut ca sistemele să fie nefuncționale, a arătat Ministerul Sănătății.

Unitățle medicale nu au putut raporta serivicii medicale, iar pacienții au așteptat cu orele.

În Maramureş au fost afectate Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare şi Spitalul Municipal Sighet. Aici, medicii nu au putut introduce datele pacienților în sistem și nu s-au putut face decontări ale Casei Națioanle de Asigurări de Sănătate.

Alte cinci spitale, atacate cibernetic azi

Autoritățile au făcut investigații pentru a depista sursa atacului cibernetic și cine sunt autorii acestuia, însă astăzi, alte cinci spitale au fost atacate în același fel.

Unele unităţi medicale au ales să lucreze ca pe vremuri, completând documentele de mână, ca mai apoi să le introducă în sistem, după remedierea problemei.

„Incidentul se află sub investigaţia specialiştilor IT, inclusiv experţi în securitate cibernetică din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică şi sunt evaluate posibilităţile de repunere în funcţiune. De asemenea, au fost activate măsuri de prevenţie exceptională şi pentru celelate spitale care nu au fost afectate de atac. Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu instituţiile din domeniu, monitorizează atent situaţia pentru remedierea cât mai rapidă a disfuncţionalităţilor”, a transmis Ministerului Sănătăţii.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu