Share
În urma recrutării a doi medici urologi și a achiziționării de aparatură, la Spitalulul Municipal Sighet se efectuează în premieră intervenții fără tăietură

În urma recrutării a doi medici urologi și a achiziționării de aparatură, la Spitalulul Municipal Sighet se efectuează în premieră intervenții fără tăietură

Premieră la Spitalul Municipal Sighetu Marmației! În urma recrutării a doi medici urologi – Dr. Mariș Cristian și Dr. Vlad Valentin – și a achiziției de aparatură medicală modernă – Sistem de endoscopie joasă și înaltă, endoscopie 2D Full HD 4K cu sistemul endoscopic Karl Storz; Laser litotriție – se efectuează intervenții chirurgicale de citoscopie, uretroscopie, uretromie, rezecție tumori vezicale (TUR-V), rezecție prostatica (TUR-P), Litotriție Punch pentru piatră uretrală și renală, montare/suprimare stend uretral.

„Altfel spus, pe înțelesul tuturor este vorba de intervenții fără tăietură de scoatere a tumorilor din vezica urinară, de spargere și scoatere a pietrelor din vezică, scoaterea țesutului prostatic endoscopic prin canal, spargerea pietrelor și scoaterea acestora din ureter și rinichi cu laser, rezolvarea endoscopică a îngustărilor de pe uretră, exploatarea uretrei cu camera video-proceduri moderne minim invazive.

Chirurgia minim invazivă oferă operatorului o vizibilitate excelentă și o mare precizie a gestului chirurgical, care devine astfel nesângerând sau cu sângerare minimă comparativ cu operațiile clasice. Durerile minime postoperatorii și implicit necesarul redus de analgezice, perioada scurtă de spitalizare și reintegrarea socio-profesională rapidă fac din chirurgia minim invazivă o opțiune importantă pentru pacientul urologic tot mai informat asupra alternativelor sale terapeutice.

Felicitări celor doi medici specialiști și echipei!”, transmite conducerea spitalului.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu