Share
Spitalul Județean Baia Mare va beneficia de un proiect de peste 70 de milioane de euro

Spitalul Județean Baia Mare va beneficia de un proiect de peste 70 de milioane de euro

Vineri, 10 noiembrie, am efectuat o vizită de lucru la Spitalul Judetean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia Mare împreună cu Nicolae Ionel Ciucă, Președintele Senatului. Alături de noi au fost și Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, Rareș Bogdan, europarlamentar, Oros George Alexandru, managerul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș”, Rudolf Stauder, prefectul Județului Maramureș, și Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator.

La momentul actual sunt în implementare două proiecte vitale pentru bunul management al Spitalului Județean și anume reabilitarea integrală a Unității de Primire Urgențe, cu termen de finalizare în aprilie 2024, și modernizarea instalațiilor electrice și fluide medicale, cu termen de finalizare în decembrie 2023.

De asemenea, Spitalul Județean va beneficia de încă un proiect de peste 70 de milioane de euro, care vizează realizarea unei clădiri noi în cadrul unității spitalicești, care va cuprinde un Bloc operator nou, o Unitate de Primire Urgențe nouă, helicopter, laborator nou. Alte proiecte, de peste 12,4 milioane euro sunt pentru dotarea și modernizarea ambulatoriului integrat, pentru achiziționarea echipamentelor destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale și dotarea secției de Terapie Intensivă Neonatală cu aparatură de ultimă generație.

Mulțumesc domnului președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, pentru sprijinul pe care îl oferă proiectelor de dezvoltare a Maramureșului!

Călin Bota

Deputat PNL Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu