Share
PLUS, un nou partid. Cu PLUS sau în PLUS?

PLUS, un nou partid. Cu PLUS sau în PLUS?

Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii – pe scurt, PLUS – a fost lansat sâmbătă, 15 decembrie la Cluj Napoca de către Dacian Cioloș și echipa de coordonare, în cadrul unei întâlniri cu simpatizanţi şi coordonatorii regionali. PLUS a fost validat în urmă cu câteva zile, după ce timp de aproximativ nouă luni, diverși contestatari au încercat să pună piedici prin nenumărate mijloace

După ce înregistrarea partidului Mişcarea România Împreună (RO+) a tot fost contestată, iar alegerile se cam apropie, inițiatorul Dacian Cioloș s-a orientat spre o alternativă. E vorba de Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii  (PLUS),care a fost validat de câteva zile, așa încât, sâmbătă, 15 decembrie a fost lansat la Cluj-Napoca. Deocamdată, în teritoriu, există  – sau doar se conturează –  o rețea de Grupuri de Inițiativă Județeană. Membrii grupului de inițiativă județeană PLUS Maramureș fac parte din Regiunea Nord-Vest, alături de Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Satu Mare și Sălaj. Coordonatorii regionali sunt Dragoș Pîslaru, Ioan Nistor și Dan Clinci. Grupul de inițiativă județeană Maramureș urmează să constituie grupuri de inițiativă locală la nivelul localităților în care se află persoane care și-au depus online cererea de  adeziune. Cererile de adeziune se pot depune pe https://www.ro.plus/adeziune.

Acronimul partidului  – PLUS – e o sabie cu două tăișuri: simpatizanții vor spune că e un PLUS pentru România, iar adversarii că e un partid în PLUS pentru viața politică de la noi.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu