Share
Lucrările pe șantierul noului pod transfrontalier peste Tisa avansează în ritm alert

Lucrările pe șantierul noului pod transfrontalier peste Tisa avansează în ritm alert

Președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, alături de reprezentanți din Ministerul Transporturilor, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, delegația ucraineană, constructorul și proiectantul, au participat ieri la o întâlnire de lucru la Sighetu Marmației, pe tema construcției noului pod peste Tisa.

Pe malul românesc, lucrările avansează în ritm alert, grad de execuție fiind deja de peste 25%. Pentru demararea lucrărilor și pe malul ucrainean este necesară obținerea autorizației de construire, iar reprezentanții autorităților ucrainene au transmis că vor urgenta procedurile, astfel încât documentele necesare să fie obținute într-un timp cât mai scurt.

Ulterior, a fost efectuată și o vizită pe șantierul noului pod peste Tisa, pentru verificarea lucrărilor în teren.

Proiectul are o semnificație majoră pentru Maramureș, România și Ucraina, care odată finalizat va aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică a ambelor regiuni.

“Mulțumesc domnului Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România, doamnei Cristina Amărăzeanu, șef Departament Obținere Finanțări Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, reprezentanților din Ministerul Transporturilor și CNAIR, colegilor din cadrul Consiliului Județean Maramureș, reprezentanților autorităților ucrainene și tuturor instituțiilor implicate în implementarea acestui proiect de infrastructură” a transmis Ionel Bogdan.

PNL Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu