Share
Liberalii maramureșeni au marcat în aceste zile cei 100 de ani de la trecerea în eternitate a Dr. Vasile Lucaciu

Liberalii maramureșeni au marcat în aceste zile cei 100 de ani de la trecerea în eternitate a Dr. Vasile Lucaciu

Liberalii maramureșeni au marcat în aceste zile cei 100 de ani de la trecerea în eternitate a Dr. Vasile Lucaciu.

Anca Hendea, Secretar de Stat, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, membru al Centrului de cercetări istorico – teologice ale credințelor și cultelor din Maramureș, parlamentarii liberali Cristian Niculescu Țâgârlaș și Călin Bota, Rudolf Stauder, Prefectul Județului Maramureș, Laurențiu Batin, Primarul comunei Giulești și Președinte al Centrului de cercetări istorico-teologice ale credințelor și cultelor din Maramureș, și Diana Baciuna, Secretar de Stat, Ministerul Culturii, alături de cercetători științifici au omagiat Centenarul trecerii în veșnicie a Dr. Vasile Lucaciu.

Evenimentele omagiale au debutat cu o vizită la Biserica Sfintei Uniri a Tuturor Românilor din Șișești unde a avut loc slujba “Te Deum” de comemorare, iar ulterior au fost depuse coroane de flori la mormântul „Leului de la Șișești” și la bustul care străjuiește casa memorială.

Ulterior, a avut loc simpozionul “Leul de la Șișești și năzuința Marii Uniri – Un secol de la trecerea în veșnicie a Dr. Vasile Lucaciu – Erou al Națiunii Române”, la Aula Magna din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, eveniment la care au participat numeroși profesori, istorici și oameni interesați de personalitatea lui Vasile Lucaciu.

Evenimentele au fost organizate de Centrul de Cercetări Istorico-Teologice Giulești, Maramureș, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și Institutul de Istorie „George Bariţiu” al Academiei Române.

PNL Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu