Share
A fost adoptat proiectul privind înființarea de consorţii administrative

A fost adoptat proiectul privind înființarea de consorţii administrative

Proiect important votat de deputații PNL Maramureș, Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe, în Camera Deputaților, un proiect care vizează înființarea consorțiilor administrative, cu scopul de a atrage mai multe fonduri pentru dezvoltarea comunităților locale.

Proiectul prevede crearea de asociații de dezvoltare intercomunitară, care sunt esențiale pentru integrarea furnizării de politici și servicii la nivel local, reducerea discrepanțelor de dezvoltare și creșterea funcționalității la nivel local.

Obiectivele principale ale acestor consorții administrative includ îmbunătățirea eficienței serviciilor publice, creșterea eficacității implementării investițiilor locale, furnizarea comună a serviciilor publice de interes local, integrarea digitală a serviciilor publice și dezvoltarea infrastructurilor, în timp ce păstrăm și protejăm patrimoniul natural și cultural.

Unitățile administrative-teritoriale vor fi reprezentate în adunarea generală a consorțiului administrativ de către primari, conform legii adoptate.

Începând din anul 2024, va fi lansat Programul multianual pentru sprijinirea cooperării unităților administrativ-teritoriale, membri ai consorțiilor administrative, finanțat de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Dezvoltării, pentru a stimula cooperarea între aceste unități.

“Odată cu promulgarea acestei legi, vom avea un cadru legal pentru a stimula dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale”, a transmis deputatul PNL Maramureș, Călin Bota.

PNL Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu