Share
Regele Marii Britanii și viitoarea regină, Kate, diagnosticați cu cancer. Marea Britanie e în șoc

Regele Marii Britanii și viitoarea regină, Kate, diagnosticați cu cancer. Marea Britanie e în șoc

Casa Regală a Marii Britanii se află într-o situație fără precendent. Atât regele, Chlarls al III-lea, cât și viitoarea regină, Kate Midleton, au fost diagnosticați cu cancer. Cea mai recentă vest a venit de la Kate, care a făcut anunțul vineri, arătând că  se află în „primele etape” ale tratamentului.

Vestea este cu atât mai neaşteptată cu cât nu cu mult timp în urmă şi regele Charles a făcut o declaraţie publică în legătură cu faptul că suferă de cancer. Este, aşadar, o situaţie unică pentru familia regală britanică, ca doi dintre cei mai importanţi membri ai săi, regele şi cea care urmează să fie viitoarea regină, trebuie să lupte împotriva cancerului.

Prințesa urmează un tratament cu chimioterapie

„În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și, la momentul respectiv, s-a crezut că afecțiunea mea era necanceroasă. (…) Operația a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operație au descoperit că fusese prezent un cancer. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit să urmez o cură de chimioterapie preventivă și acum mă aflu în primele etape ale acestui tratament”, a declarat Catherine, în vârstă de 42 de ani, care este căsătorită cu moștenitorul tronului britanic, prințul William.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, al cărui cancer a fost anunţat la începutul lui februarie, s-a declarat mândru de curajul de care a dat dovadă Kate, şi „a rămas în contact strâns cu nora sa dragă în ultimele săptămâni”, a indicat Palatul Buckingham.

„Ultimele luni au fost incredibil de dificile pentru întreaga mea familie”, a mai spus prinţesa. „După cum vă puteți imagina, acest lucru a necesitat timp. Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenție chirurgicală majoră pentru a putea începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și să îi asigurăm că voi fi bine” – a adăugat ea.

Problemele au apărut în ianuarie

Acest tratament este de obicei propus după o operaţie pentru a reduce riscul reapariţiei şi răspândirii cancerului în organism prin propagarea celulelor canceroase în sânge.

La fel ca şi în cazul regelui Charles, Kate Middleton nu a precizat natura cancerului ei.

Starea de sănătate a prinţesei devenise preocupantă de mai bine de două luni.

Pe 17 ianuarie, Palatul Kensington a anunţat că ea a suferit o operaţie abdominală majoră cu o zi înainte într-o clinică din Londra. Palatul a avertizat atunci prinţesa Kate nu va reveni la îndatoririle oficiale decât după Paşte. Acesta nu a dat alte detalii, dar a transmis corespondenţilor regali britanici informaţia că nu este cancer.

Convalescenţa îndelungată a prinţesei, de obicei una dintre cele mai fotografiate femei de pe planetă, şi absenţa informaţiilor au alimentat săptămâni întregi zvonuri şi speculaţii intense, pe care palatul nu a reuşit să le oprească.

Prinţesa de Wales este una dintre cele mai populare figuri ale familiei regale, cu imagine perfectă şi plină de farmec. Kate, William şi cei trei copii ai lor, George, 10 ani, Charlotte, 8 ani, şi Louis, 5 ani, locuiesc într-o proprietate ferită de ochii lumii din Windsor, în vestul Londrei.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu