Share
Eurovision 2023: Suedia iarăși este lejer câștigătoare!

Eurovision 2023: Suedia iarăși este lejer câștigătoare!

Eurovision 2023: Suedia iarăși este lejer câștigătoare!

Suedia a câştigat Eurovision 2023! Loreen și-a adjudecat al doilea trofeu Eurovision din carieră, fiind al doilea artist care are două astfel de distincții în palmares. Eurovision 2023 s-a desfăşurat la Liverpool. Este prima femeie care a câștigat de două ori Eurovisionul. La masculin, această performanță e deținută de irlandezul Johnny Logan (în anii ’80), arată profm.ro.

Loreen, clasată pe primul loc în competiţia muzicală și la ediţia din 2012, este a doua artistă care a câştigat Eurovisionul de două ori, după Johnny Logan, care a câştigat pentru Irlanda, în 1980 şi 1987. La Eurovision 2023, Loreen a obţinut un total de 583 de puncte, după ce voturile publicului şi ale juriului au fost combinate. Solista de 39 de ani a interpretat „Tattoo”, o piesă dance-pop. „E copleşitor. Sunt atât de fericită. Asta este pentru voi. Mulţumesc”, a spus cântăreaţa emoţionată pe scenă, primind trofeul din partea Kalush Orchestra, câștigătorii Eurovision 2022.

Cum a devenit cunoscută Loreen, câștigătoarea Eurovision 2023! Lorine Zineb Noka Talhaoui, cunoscută mai mult cu numele de scenă Loreen, s-a născut în 16 octombrie 1983, în Stockholm, din părinți de origine marocană. A devenit cunoscută în 2004, atunci când a participat la competiția Swedish Idol, unde a obținut locul 4. După acest moment, ea și-a îndreptat atenția către producția muzicală, însă a prezentat și câteva emisiuni tv. S-a implicat, de asemenea în industria de televiziune și ca producător la câteva show-uri. În 2011 a revenit în atenția publică din postura de cântăreață, atunci când a participat la competiția națională „Melodifestivalen” cu piesa „My heart is refusing me”. Chiar dacă nu a ajuns în finala, piesa ei a devenit un hit în Suedia. În 2012 și-a încercat din noul norocul cu „Euphoria”, iar de data asta a câștigat selecția națională care a dus-o direct în Azerbaidjan, acolo unde a câștigat Eurovision 2012. Loreen nu este căsătorită și nu are copii.

Clasamentul Eurovision 2023 / Foto: Facebook Eurovision Song Contest. Suedeza Loreen a fost urmată în clasament de finlandezul Kaarija, care a obţinut 526 de puncte pentru melodia „Cha Cha Cha”. Cântăreaţa israeliană Noa Kirtel, reprezentând Israelul, s-a clasat pe locul al treilea cu melodia „Unicorn”, fiind urmată de italianul Marco Mengoni, care a interpretat cântecul „Due vite”. Top cinci a fost completat de Alessandra din Norvegia cu piesa „Queen of Kings”, care a fost, de fapt, pe locu 3, la votul publicului.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu