Share
Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni este pomenit în Calendarul Ortodox al zilei de 2 aprilie

Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni este pomenit în Calendarul Ortodox al zilei de 2 aprilie

Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni a trăit în secolul al IX-lea, în cea de-a doua fază a luptei împotriva sfintelor icoane. El s-a călugărit din tinerețe și s-a așezat la o mănăstire de obște. Acolo, a fost smerit și ascultător încât i-a întrecut pe ceilalți frați ai mănăstirii. Pentru modul său de viață a fost hirotonit preot, iar pentru viața sa cea curată a fost învrednicit de Dumnezeu cu darul facerii de minuni.

Sfântul Cuvios Tit a fost pus pastor al oilor cuvântătoare ale Mântuitorului. Era blând, drăgăstos și avea milă de toți. Era ca unul dintre îngerii Domnului. Pe vremea prigoanelor împotriva sfintelor icoane, acest sfânt a fost de neclintit și a fost văzut ca un stâlp al Ortodoxiei și al Bisericii lui Hristos. Pentru că a îndrăgit viața aceasta, că s-a smerit și s-a păstrat curat, Dumnezeu i-a dat darul de a face minuni, atât în timpul vieții, cât și după ce a murit.

Rugăciune scurtă către Sfântul Cuvios Tit, făcătorul de minuni

„Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor și cu suspinurile cele dintru adânc ai facut ostenelile tale însutit roditoare; și te-ai făcut luminator lumii, strălucind cu minunile, Tit, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre”!

În această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește și pe Sfinții Mucenici și frați Amfian și Edesie, Sfântul Mucenic Policarp și Sfântul Grigorie din Nicomidia.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu