”Tricoul care ne face văzuți” – conceptul noului echipament cu care naționala va juca în preliminariile CM 2026 - 43 minute în urmă
Maia Vlad din Moisei va evolua pe scena „Românii au talent” - 51 minute în urmă
Tânărul maramureșean Paul Marincaș, invitat în cadrul emisiunii „Cântec și Poveste” - 2 ore în urmă
Florian Sălăjeanu a fost numit prefect al județului Maramureș - 2 ore în urmă
De suflet: Concert de pricesne organizat la Căminul Cultural din Fântânele - 2 ore în urmă
S-au înmulțit tentativele de fraudă pe WhatsApp, atrage atenția DNSC - 3 ore în urmă
Ziua Francofoniei sărbătorită de copiii din Baia Mare - 4 ore în urmă
Primăvara a început oficial! Soarele urcă tot mai sus pe cer, zilele devin mai lungi. - 7 ore în urmă
Percheziții în mai multe județe, între care și Maramureș, într-un dosar de corupere a alegătorilor - 7 ore în urmă
După succesul din Baia Mare și Sighetu Marmației, expoziția „De-Spre Credință” – Jubileul Artiștilor 2025 va fi vernisată și în Satu Mare - 8 ore în urmă
Cum convingi copiii să te asculte
Pentru orice părinte este destul de frustrant atunci când copilul nu pare să asculte.Te simți ca un perete, neavând la îndemână modalități prin care să te faci auzit. Atunci cand un copil este primit, ascultat, acceptat cu durerile, sentimentele și plângerile lui, el se relaxează. Se simte valoros pentru părinți și capătă încredere în el. Dragostea părintelui care jertfește scopuri mai mari sau mai urgente, pentru a sta să își asculte în mod autentic copilul, lasă o urmă de neșters în sufletul acestuia. De aici vine recunoștinta. Un copil pe care îl ascultăm se va dezvolta ca un copil înțelegător, răbdător, încrezător.
În momentul în care te poți conecta cu copilul, privindu-l în ochi și ascultând ce are de spus, dar și vorbindu-i calm și respectuos, ai deschis ușa cooperării. Copilul nu mai simte nevoia să te contrazică sau să recurgă la comportamente nepotrivite pentru a-ți atrage atenția.
Câteva reguli pentru a fi siguri că un copil ascultă, aude, în primul rând, și apoi vrea să coopereze, fără a recurge la metodele ineficiente:
Eșecul de a asculta nu înseamnă însă întotdeauna lipsă de respect. Este, de asemenea, o etapă prin care trec copiii, în timp ce încearcă să se „lămurească” în privința lumii în care trăiesc.
Lăcrimioara ZOTA