Share
Ce facem cu mâncarea care ne-a rămas de la masa de Paște

Ce facem cu mâncarea care ne-a rămas de la masa de Paște

De la an la an ne propunem să facem mai puține cumpărături pentru masa de Paște dar, vorba aceea, „socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Ajunși în supermarketuri, tentațiile de pe rafturi  sunt de tot felul. Și iar ne trezim că rămâne multă mâncare după ce trec Sărbătorile.

Gospodinele chibzuite pot să diversifice meniul zilelor următoare cu resturile rămase. Alimentele  pot fi refolosite și  transformate în noi preparate culinare. Dacă au rămas bucăți de friptură sau drob, cozonac, ouă roșii sau legume după masa de Paște, acestea pot fi utilizate pentru a găti alte feluri de mâncare. Important este să fie bine păstrate în zilele de Sărbători.

Ouăle fierte de sărbători pot fi folosite în diferite salate. Un exemplu este rețeta cu 5 ouă fierte tare, 1 lingură cu vârf de sos de usturoi, 2 linguri de smântână, 2 linguri de maioneză, o lingură de mărar tocat mărunt, 4 felii de șuncă de pui tăiată mărunt, 2 fire de ceapă verde tăiate mărunt, sare și piper.

Cu carnea de friptură sau drobul de miel se pot face preparate asemănătoare plăcintelor. Acestea se pun într-un vas, tăiate în bucățele, se sparge un ou crud peste ele și se lasă la cuptor până oul este gata. Sau se pun în aluat, se pune gălbenuș deasupra și se lasă la copt.

Altă variantă este folosirea bucăților de carne în salate. Se pot amesteca cu roşii, foi de salată, ouă fierte, bucăţi de avocado, ardei gras, ceapă, bacon şi brânză. Se poate asezona cu sos de lămâie.

Carnea se mai poate folosi pentru paste. Se pune în sosul de roșii, mărunțită.

Din mezeluri, cum este jambonul sau șunca, se pot face alte aperitive. Se taie cubulețe în blender alături de muştar, praz tocat, maioneză şi piper. Se asezonează cu felii de castrevete.

Pizza sau checul aperitiv sunt alte variante de a folosi resturile de salamuri și legume.

Ca desert, tradiționalul cozonac se poate transforma într-un tort însiropat  cu diferite creme, după preferințe.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu