Ceea ce părea imposibil în cazul cancerului devine realitate - 7 minute în urmă
Premiu Special obținut de un elev din cadrul Colegiului „Dragoș Vodă” din Sighet la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă - 23 minute în urmă
Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj - 2 ore în urmă
Minivacanță cu final decisiv – 4 Mai, ziua votului - 3 ore în urmă
Protos. Serafim Bilț, Eclesiarhului Catedralei Episcopale din Baia Mare, distins cu Ordinul „Crucea Sfântul Iosif Mărturisitorul” - 4 ore în urmă
Flashmob organizat pe Câmpia Tineretului din Baia Mare, cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului - 5 ore în urmă
Parcarea de pe Gheorghe Șincai din Baia Mare – teren public sau măr al discordiei? - 7 ore în urmă
Prognoza Meteo - 7 ore în urmă
De la catedra universitară la cimitirul Săracilor din Sighet - 8 ore în urmă
Papa Francisc a fost înmormântat astăzi în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma - 17 ore în urmă
Arjan Korça – Povestea unui mare sportiv
Vestea morții lui Arjan Korça, la doar 59 de ani, a căzut ca un trăsnet peste lumea sportului din Albania și România. Un jucător de legendă, un om cu suflet mare, un lider adevărat. Figura sa impunătoare și calmă rămâne vie în memoria celor care l-au cunoscut, iar contribuția sa la voleiul românesc este imposibil de uitat.
Născut în 1966 în Albania, Arjan Korça și-a început cariera sportivă în lotul Tiranei, făcând parte între 1985 și 1991 din echipele naționale de tineret și de seniori ale țării sale. A fost un jucător cu o tehnică impecabilă, disciplină exemplară și un spirit de luptător rar întâlnit. Însă adevărata sa ascensiune avea să urmeze dincolo de granițele natale.
Un nume de referință în istoria voleiului băimărean
După 1991, Arjan Korça a ales să își continue cariera în România, la Explorări Baia Mare, devenind primul jucător străin care a evoluat în campionatul românesc de volei. Transferul său a reprezentat un moment istoric pentru sportul românesc și un semn de deschidere către performanță internațională.
În sezonul 1992-1993, Korça a scris istorie alături de echipa băimăreană, contribuind decisiv la câștigarea titlului de campioni naționali. Un an mai târziu, în 1994, Explorări obținea locul secund, iar prezența lui Arjan pe teren era o garanție a seriozității și dăruirii totale.
Cei care l-au cunoscut spun că Arjan era un om discret, cald, prietenos, dar ferm, un adevărat „gentleman al sportului”. A fost respectat de colegi, antrenori și adversari deopotrivă, pentru felul în care știa să conducă jocul, dar și să inspire echipa în momentele grele.
Imaginea sa purtând tricoul cu numărul 6 în fotografia de echipă rămâne o amintire vie pentru toți cei care au fost martori la gloria acelor ani. A plecat prea devreme, dar lasă în urmă o legendă. Odihnește-te în pace, Arjan. Voleiul te va pomeni mereu printre ai săi.
Vasile Petrovan